Kalender 2024

Marts

Københavnsmesterskab for juniorhold i Københavns Skak Union: Lørdag den 9. marts, kl. 9.30 – ca. 15 i Foreningshuset, Vejlebrovej 45, Ishøj. Der spilles med 4-mandshold, og alle klubber i KSU kan deltage. Tilmelding foregår via ledelsen i de enkelte skakklubber. Se hele invitationen.

Pige-DM i skoleskak: Søndag den 10. marts kl. 10-16.30 (indskrivning kl. 9.30) i Skakkens Hus – hjernens motionscenter, Sølvgade 15, 1307 København K. Se hele invitationen og mulighed for tilmelding.

Københavnsmesterskab for skoleskakhold: Tirsdag den 12. marts kl. 10-15 på Tinderhøj Skole i Rødovre. Der spilles på 4-mandshold med elever fra samme skole. Turneringen er arrangeret af Københavns Skoleskak. Se hele invitationen og mulighed for tilmelding.

Simultan med den serbiske stormester Velimir Ivic: Tirsdag den 19. marts kl. 19.00 i Skaksalonen, Falkoner Alle 36, Frederiksberg. Se hele invitationen og mulighed for tilmelding.

Simultan med den dansk-skotske stormester Jacob Aagaard: Lørdag den 23. marts kl. 16.00 i Skaksalonen, Falkoner Alle 36, Frederiksberg. Se hele invitationen og mulighed for tilmelding.

Junior Grand Prix (JGP): Søndag den 24. marts kl. 9.45-16 i Gladsaxe. Turneringen er især for børn, som er medlemmer af Dansk Skak Union, og er led i en serie grandprix’er i samarbejde mellem Københavns Skak Union og københavnske skakklubber. Se hele invitationen og mulighed for tilmelding.

April

Frederiksberg forår  – “spil-når-du-vil”: Onsdage fra den 3. april til og med den 15. maj, alle dage kl. 19 i skaklokalerne på Falkoner Alle 36, Frederiksberg. Betænkningstiden er 90 minutter med tillæg på 30 sekunder pr. træk. Se hele invitationen og mulighed for tilmelding.

Junior Grand Prix (JGP): Søndag den 7. april kl. 9.45-16 i Ishøj Skakklub. Turneringen er især for børn, som er medlemmer af Dansk Skak Union, og er led i en serie grandprix’er i samarbejde mellem Københavns Skak Union og københavnske skakklubber. Invitation kommer senere med link fra denne side.

Danmarksmesterskab i opgaveløsning for børn: Lørdag den 13. april kl. 12-14.30 (mødetid 11.45) hos Skak for sjov, Falkoner Alle 36, Frederiksberg. Er du skarp til at løse skakopgaver, så er arrangementet noget for dig. Du skal være 14 år eller yngre for at deltage. Se hele invitationen og mulighed for tilmelding

København Open i skoleskak: Søndag den 28. april kl. 9.30-16 på Frederiksberg Rådhus. Arrangeret af foreningen Skak for sjov i samarbejde med Københavns Skoleskak. Invitation kommer senere med link fra denne side.

Maj

Ikke noget på nuværende tidspunkt.

Juni

Ikke noget på nuværende tidspunkt.

Juli

Skaksommerlejr for børn og unge: Søndag den 7. juli- lørdag den 13. juli på Skanderup Efterskole lidt uden for Kolding. Lejren er for alle skakspillere, øvet som helt nybegynder, mellem 8 og 20 år. Dansk Skak Union er arrangør. Se hele invitationen og mulighed for tilmelding.

Ved du…

Skak for sjov er Danmarks største skakklub
Foreningen Skak for sjov har ca. 350 medlemmer og er således landets største skakklub. De fleste spiller i det flotte skaklokale på Falkoner Alle 36 (nær Frederiksberg Metro), mens andre deltager på de tre Frederiksberg-skoler, hvor Skak for sjov organiserer skoleskak. Skak for sjov er kollektivt medlem af Dansk Skoleskak, og nogle af foreningens børn og unge er også med i Dansk Skak Union.

Børn på 5 år kan lære at spille skak
I Skak for sjov kan børn på 5 år være med på et skakhold. Nogle finder tidligt stor glæde og god udfordring i det klassiske brætspil. Se fx historien om Frode i skak-indslag på TV2-Lorry.

Sådan slår du din venner i skak
Hvordan får man de letteste sejre, og er der genveje til dem? Det svarer Henrik Andersen på i anledning af Skolernes Skakdag. Henrik underviser i skak og har desuden Danmarks eneste fysiske butik, der udelukkende sælger skakudstyr. Se hele interviewet på TV2’s hjemmeside.

Se ARKIV –  nyheder, som tidligere har været bragt på nyt-siden.

———-

Benyt Danmarks eneste skakbutik
Ved du, at der er en skakbutik på Falkoner Alle 36, Frederiksberg (nær metroen)? Se sortimentet på www.bedretilskak.dk og kig forbi i butikkens åbningstid eller ring til Henrik på 23 26 64 25. Det er også her, at Skak for sjov har undervisning, og du kan spille i Skaksalonen. Se skaksalon.dk
Tjek også udvalget af brikker, brætter, præmier, computerprogrammer, turneringsmateriale og merchandise (kasketter, krus, slips, T-shirts og vin).
Butikken har helt bogstaveligt givet os det udstillingsvindue, som dansk skak har savnet.” (Skakbladet)

Hvis du ikke finder, hvad du søger på Bedre til skaks hjemmeside , så prøv Dansk Skoleskaks skakshop eller Dansk Skak Unions skaksalg.

 

Skak er god hjernegymnastik

Kishi2

KoncentrationOgFokus2

SkakForSjovDeBedre2

KoncentrationOgFokus

salonskak

butikHostrupsvej2