Kalender 2019

Vi begyndte en ny sæson i Skak for sjov i uge 3, dvs. den 14.-19. januar. På de fleste hold kan man stadig være med, mens der er venteliste til andre. Tilmeld dit barn til to gratis prøvegange eller hør om plads på venteliste hos underviser Henrik Andersen, mail: skakforsjov@gmail.com, tlf. 23 26 64 25.

Februar
Lørdag den 23. februar: Junior-grandprix turnering kl. 10-15. Grupperne F og E spiller i Nørrebro Skakklub, Frejasgade 14, 2200 København N, og grupperne A, B, C og D spiller i Skak for sjov, Hostrupsvej 8. 
Se invitation og benyt tilmeldingsside på Dansk Skak Unions turneringshjemmeside.

Marts
Lørdag den 2. marts:
Holdturnering i Juniorrække Sjælland kl. 10-16 i kulturhuset Tapeten, Magleparken 5, Ballerup. Skak for sjov deltager med hold for de børn og unge, der er medlemmer af Dansk Skak Union. Se resultater på Københavns Skak Unions hjemmeside.

Onsdag den 6. marts: Københavnsmesterskab for skolehold kl. 10-15 på Mølleholmskolen i Taastrup. Se invitation og tilmelding på Københavns Skoleskaks hjemmeside.

Lørdag den 9. marts og søndag den 10. marts: DM i skoleskak for piger i Skolecenter Jetsmark, Skolegade 4, 9490 Pandrup. Se invitation og tilmelding på Dansk Skoleskaks hjemmeside

Lørdag den 16. marts: Kl. 10-15 Københavnsmesterskab for hold i skoleskak i åben række, dvs. for de skakklubber, som er medlem af Dansk Skoleskak. 

Lørdag den 23. marts: Kl. 10.30-12 er der skak med skotsk tema i skaklokalet på Hostrupsvej 8. FIDE-mester Peter Jakobsen viser sit gevinstparti mod stormester Jonny Hector, hvor åbningen var skotsk gambit, og vi ser på gode tips, tricks og fælder i den skotske åbning. Gratis entre og tilmelding ikke nødvendig – mød blot op. 

Søndag den 24. marts: Junior-grandprix turnering kl. 10-15 i Odysseus Skakklub, Frødings Allé 8 A, Søborg.
Se invitation og benyt tilmeldingsside på Dansk Skak Unions turneringshjemmeside.

April
Lørdag den 6. april: Junior-grandprix turnering kl. 10-15 i Taastrup Skakklub, Taastrup Medborgerhus, Taastrup Hovedgade 71, 2630 Taastrup.
Invitation og tilmeldingside ikke klar endnu.

Juni
Lørdag den 15. juni: kl. 9.30-16 er der København Open i skoleskak på Frederiksberg Rådhus. Turneringen er Københavns Skoleskaks og Skak for sjovs store årlige breddearrangement, som i år har 10 års jubilæum.

Ved du…

Skaksalon er åben hele året
Hver lørdag (bortset fra helligdage) kl. 10-12 er Skaksalonen åben på Hostrupsvej 8. Det er gratis, og alle fra 4-99 år er velkomne til at spille med eller kigge på og nyde den gode stemning. Se mere på www.skaksalon.dk, og bemærk at skakbutikken Bedre til skak (samme sted) er åben samtidig – se www.bedretilskak.dk

Skak for sjov er Danmarks største skakklub
Foreningen Skak for sjov har ca. 300 medlemmer og er således landets største skakklub. De fleste spiller i det flotte skaklokale på Hostrupsvej 8 (nær Frederiksberg Metro), mens andre deltager på de tre Frederiksberg-skoler, hvor Skak for sjov organiserer skoleskak. Skak for sjov er kollektivt medlem af Dansk Skoleskak, og nogle af foreningens børn og unge er også med i Dansk Skak Union.

Børn på 5 år kan lære at spille skak
I Skak for sjov kan børn på 5 år være med på et skakhold. Nogle finder tidligt stor glæde og god udfordring i det klassiske brætspil. Se fx historien om Frode i skak-indslag på TV2-Lorry.

Sådan slår du din venner i skak
Hvordan får man de letteste sejre, og er der genveje til dem? Det svarer Henrik Andersen på i anledning af Skolernes Skakdag. Henrik underviser i skak og har desuden Danmarks eneste fysiske butik, der udelukkende sælger skakudstyr. Se hele interviewet på TV2’s hjemmeside.

Spil gratis om lørdagen
Børn, unge og voksne kan spille skak gratis om lørdagen kl. 10-12 på Hostrupsvej 8, mens skakbutikken Bedre til skak er åben. Henrik Andersen er til stede for at guide, men der er ikke egentlig undervisning. Tilmelding er ikke nødvendig – duk blot op begge timer eller måske bare en time.

Spil skak tirsdag aften
Alle skakglade unge og voksne kan spille seriøs hyggeskak på Hostrupsvej 8 om tirsdagen kl. 20-22 og. Mød nye vennner i det uformelle skakmiljø og deltag gratis de to første gange. Læs mere på Skaksalonens hjemmeside.

Deltag i skakkonkurrence
Omkring den 1. i hver måned er der en ny skakopgave på www.skaksalon.dk. Hvis du, din ven eller en i din familie har et bud på en løsning, så mail det til skaksalon@gmail.com og deltag i lodtrækning om et opgavehæfte i Skak for sjov-serien.

Sponsorer søges til skakmiljø
Frederiksberg Kommune og foreningen Skak for sjov har aftalt at gøre en fælles indsats for at synliggøre skak i det offentlige byrum.  Kommunen giver plads til et miljø med stort skakspil og skakborde, og Skak for sjov sørger for at skaffe sponsorer til selve skakbordene. Potentielle sponsorer og andre interesserede kan læse mere under skak i byrummet.

Se ARKIV –  nyheder, som tidligere har været bragt på nyt-siden.

———-

Benyt Danmarks eneste skakbutik
Ved du, at der er en skakbutik på Hostrupsvej 8, Frederiksberg (nær metroen)? Se sortimentet på www.bedretilskak.dk og kig forbi i butikkens åbningstid eller ring til Henrik på 23 26 64 25. Det er også her, at Skak for sjov har sit undervisningslokale med plads til 22 spillere.
I skakbutikken er der over 700 nye og antikvariske bøger, og du får 15 % rabat ved køb af tre. Tjek også udvalget af brikker, brætter, præmier, computerprogrammer, turneringsmateriale og merchandise (kasketter, krus, slips, T-shirts og vin).
Butikken har helt bogstaveligt givet os det udstillingsvindue, som dansk skak har savnet.” (Skakbladet)

Hvis du ikke finder, hvad du søger på Bedre til skaks hjemmeside , så prøv Dansk Skoleskaks skakshop eller Dansk Skak Unions skaksalg.

2012-11-20 13.38.28

Skak er god hjernegymnastik

Kishi2

KoncentrationOgFokus2

SkakForSjovDeBedre2

KoncentrationOgFokus

salonskak

butikHostrupsvej2