Kalender 2022

August 

Uge 34, fra mandag den 22. august til og med lørdag den 27. august: Undervisning for 2. halvår 2022 begynder igen i lokalerne på Falkoner Alle 36.

September 

Lørdag den 24. september kl. 10.00 (mødetid 9.45)-16.00: Københavnsmesterskaber for ungdom i forenings- og kulturhuset “Tapeten”, Magleparken 5, 1 sal, 2750 Ballerup. Københavns Skak Union og BMS (Ballerup Måløv Skakklub) er arrangører. Turneringen er individuel (ikke hold) og åben, så også ikke-medlemmer af Dansk Skak Union kan deltage. Se invitation og mulighed for tilmelding.

September/oktober

Weekenden den 30. september – 2. oktober: Danmarksmesterskaber for ungdom på Tietgen KompetenceCenter på Rugårdsvej 286, 5210 Odense NV. Dansk Skak Union er arrangør sammen med Boca Juniors og Læseforeningens Skakklub. De tre yngste grupper spiller kun lørdag og søndag. Turneringen er individuel (ikke hold), og deltagelse kræver medlemskab af Dansk Skak Union. Se invitation og mulighed for tilmelding.

November

Søndag den 6. november kl. 10-16: Københavns Skak Unions Junior Grand Prix (JGP) i Skak for sjov, Falkoner Alle 36, Frederiksberg. JGP er især for børn, som er medlemmer af Dansk Skak Union (DSU). Men børn, som ikke er medlemmer af DSU, kan prøve at deltage i to JGP-arrangementer inden evt. medlemskab. Se invitation og mulighed for tilmelding.

Søndag den 13. november kl. 10-16: Københavns Skak Unions Junior Grand Prix (JGP) i Taastrup Skakforening, Taastrup Medborgerhus, Taastrup Hovedgade 71, 2630 Taastrup. JGP er især for børn, som er medlemmer af Dansk Skak Union (DSU). Men børn, som ikke er medlemmer af DSU, kan prøve at deltage i to JGP-arrangementer inden evt. medlemskab. Se invitation og mulighed for tilmelding.

December

Lørdag den 10. december kl. 10-16: Københavns Skak Unions Junior Grand Prix (JGP) i Amager Skakforening, kulturhuset Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S. JGP er især for børn, som er medlemmer af Dansk Skak Union (DSU). Men børn, som ikke er medlemmer af DSU, kan prøve at deltage i to JGP-arrangementer inden evt. medlemskab. Se invitation og mulighed for tilmelding.

Ved du…

Skak for sjov er Danmarks største skakklub
Foreningen Skak for sjov har ca. 275 medlemmer og er således landets største skakklub. De fleste spiller i det flotte skaklokale på Falkoner Alle 36 (nær Frederiksberg Metro), mens andre deltager på de tre Frederiksberg-skoler, hvor Skak for sjov organiserer skoleskak. Skak for sjov er kollektivt medlem af Dansk Skoleskak, og nogle af foreningens børn og unge er også med i Dansk Skak Union.

Børn på 5 år kan lære at spille skak
I Skak for sjov kan børn på 5 år være med på et skakhold. Nogle finder tidligt stor glæde og god udfordring i det klassiske brætspil. Se fx historien om Frode i skak-indslag på TV2-Lorry.

Sådan slår du din venner i skak
Hvordan får man de letteste sejre, og er der genveje til dem? Det svarer Henrik Andersen på i anledning af Skolernes Skakdag. Henrik underviser i skak og har desuden Danmarks eneste fysiske butik, der udelukkende sælger skakudstyr. Se hele interviewet på TV2’s hjemmeside.

Se ARKIV –  nyheder, som tidligere har været bragt på nyt-siden.

———-

Benyt Danmarks eneste skakbutik
Ved du, at der er en skakbutik på Falkoner Alle 36, Frederiksberg (nær metroen)? Se sortimentet på www.bedretilskak.dk og kig forbi i butikkens åbningstid eller ring til Henrik på 23 26 64 25. Det er også her, at Skak for sjov har undervisning, og du kan spille i Skaksalonen. Se skaksalon.dk
Tjek også udvalget af brikker, brætter, præmier, computerprogrammer, turneringsmateriale og merchandise (kasketter, krus, slips, T-shirts og vin).
Butikken har helt bogstaveligt givet os det udstillingsvindue, som dansk skak har savnet.” (Skakbladet)

Hvis du ikke finder, hvad du søger på Bedre til skaks hjemmeside , så prøv Dansk Skoleskaks skakshop eller Dansk Skak Unions skaksalg.

 

Skak er god hjernegymnastik

Kishi2

KoncentrationOgFokus2

SkakForSjovDeBedre2

KoncentrationOgFokus

salonskak

butikHostrupsvej2