Kalender 2023

September

Københavnsmesterskab for ungdom: Lørdag den 23. september kl. 10-16 (mødetid senest kl. 9.45) i kultur-og foreningshuset “Tapeten”, Magleparken 5, 1 sal, 2750 Ballerup. Især for børn som er medlemmer af Dansk Skak Union. Se invitation og mulighed for tilmelding.

Oktober

Træningssamling for de bedste juniorer: Søndag den 1. oktober kl. 10-16 (indkrivning fra kl. 9.30) i Skak for sjovs lokaler, Falkoner Alle 36, Frederiksberg. For børn og unge, som er 7-20 år, medlem af DSU og har et rating på mindst 1.600. Ungdomseliten fra hele Danmark er velkommen. Stormester Mads Andersen og FIDE-mester Viktor H. Nielsen. Se invitation og mulighed for tilmelding.

Junior Grand Prix (JGP): Søndag den 8. oktober kl. 9.45-16 i Skak for sjovs lokaler, Falkoner Alle 36, Frederiksberg.
Turneringen er især for børn, som er medlemmer af Dansk Skak Union, og er led i en serie grandprix’er i samarbejde mellem Københavns Skak Union og københavnske skakklubber. Se invitation og mulighed for tilmelding.

Skakcamp i efterårsferien: Tirsdag den 17. oktober til lørdag den 21. oktober på BGI Akademiet, Gramvej 3, 8783 Hornsyld, mellem Horsens og Vejle. Campen er arrangeret af Dansk Skoleskak og ‘Din Camp’, og den er åben for alle unge mellem 10 og 15 år. Se invitation og mulighed for tilmelding.

November 

Danmarksmesterskaber for ungdom: Fredag den 3.  november til og med søndag den 5. november i Læseforeningens lokaler i Bolbro, Brugerhus på Stadionvej 50, 5200 Odense V. De tre yngste grupper spiller kun lørdag og søndag. For børn og unge, som er medlemmer af Dansk Skak Union. Se invitation og mulighed for tilmelding.

Danmarksmesterskaber i skoleskak og Læringsfestival 2023: Fredag den 24. november til og med søndag den 26. november på Den Frie Lærerskole, Svendborgvej 15, 5762 Vester Skerninge (Fyn). Deltagelse kræver kvalifikation fra københavnsmesterskab i skoleskak, som ventes holdt i oktober. Invitationer kommer senere.

Ved du…

Skak for sjov er Danmarks største skakklub
Foreningen Skak for sjov har ca. 350 medlemmer og er således landets største skakklub. De fleste spiller i det flotte skaklokale på Falkoner Alle 36 (nær Frederiksberg Metro), mens andre deltager på de tre Frederiksberg-skoler, hvor Skak for sjov organiserer skoleskak. Skak for sjov er kollektivt medlem af Dansk Skoleskak, og nogle af foreningens børn og unge er også med i Dansk Skak Union.

Børn på 5 år kan lære at spille skak
I Skak for sjov kan børn på 5 år være med på et skakhold. Nogle finder tidligt stor glæde og god udfordring i det klassiske brætspil. Se fx historien om Frode i skak-indslag på TV2-Lorry.

Sådan slår du din venner i skak
Hvordan får man de letteste sejre, og er der genveje til dem? Det svarer Henrik Andersen på i anledning af Skolernes Skakdag. Henrik underviser i skak og har desuden Danmarks eneste fysiske butik, der udelukkende sælger skakudstyr. Se hele interviewet på TV2’s hjemmeside.

Se ARKIV –  nyheder, som tidligere har været bragt på nyt-siden.

———-

Benyt Danmarks eneste skakbutik
Ved du, at der er en skakbutik på Falkoner Alle 36, Frederiksberg (nær metroen)? Se sortimentet på www.bedretilskak.dk og kig forbi i butikkens åbningstid eller ring til Henrik på 23 26 64 25. Det er også her, at Skak for sjov har undervisning, og du kan spille i Skaksalonen. Se skaksalon.dk
Tjek også udvalget af brikker, brætter, præmier, computerprogrammer, turneringsmateriale og merchandise (kasketter, krus, slips, T-shirts og vin).
Butikken har helt bogstaveligt givet os det udstillingsvindue, som dansk skak har savnet.” (Skakbladet)

Hvis du ikke finder, hvad du søger på Bedre til skaks hjemmeside , så prøv Dansk Skoleskaks skakshop eller Dansk Skak Unions skaksalg.

 

Skak er god hjernegymnastik

Kishi2

KoncentrationOgFokus2

SkakForSjovDeBedre2

KoncentrationOgFokus

salonskak

butikHostrupsvej2