Arkiv – “gammelt” nyt, men stadig relevant

Frederiksbergs Konger igen Danmarksmestre (nyhed fra april 2015)
For tredje år i træk blev FREDERIKSBERGS KONGER fra Skolen på Nyelandsvej danmarksmestre i skoleskak. Det skete til hold-DM i weekenden den 10.-12. april i Middelfart. En fornem præstation ikke mindst i betragtning af, at der er skoleskak på over 300 skoler i Danmark. 

Over 100 børn med i Skak for sjov (nyhed fra februar 2015)
Foreningen Skak for sjov organiserer skoleskak på to skoler på Frederiksberg (Skolen på Duevej og Skolen ved Søerne) og i skaklokalet på Hostrupsvej 8. Medlemstallet har været støt stigende siden foreningens stiftende generalforsamling i begyndelsen af 2014, og i dag – et år efter – er der ca. 110 børn, som spiller med. Børnene er fordelt på ni hold; nogle er fyldt op, andre er der plads på. Hør om muligheder for tilmelding.

Skak for børn styrker færdigheder i matematik (nyhed fra januar 2015)
Ny undersøgelse viser, at skak i matematik-timer gør børn bedre til matematik, selv om børnene får en smule færre gængse matematik-timer. Fx får børnene en bedre forståelse af koordinat-systemer ved at lære om og spille skak. Se indslag på TV2-hjemmeside.

Tre nye bøger om skakhistoriens mestre (nyhed fra november 2014)
Forlaget Bedre til skak har udgivet tre bøger om skakhistoriens mestre fra Philidor i 1700-tallet til vor tids Magnus Carlsen. Bøgerne er skrevet af Henrik Andersen og henvender sig til alle skak-interesserede, som vil lære og fascineres af skakpartier af de bedste spillere gennem tiden. Læs mere og bestil bøgerne via Bedre til skak’s hjemmeside.

duffyFrederiksberg-børn i front til Københavnsmesterskab i skoleskak (nyhed fra november 2014)
Københavns Skoleskaks individuelle københavnsmesterskab 2014 med kvalifikation til DM i Skoleskak blev spillet lørdag den 1. november på N. Zahles Gymnasieskole.  Se resultaterne på Københavns Skoleskaks hjemmeside – og læs mere på Frederikbergbladets hjemmeside om Frederiksberg-børns flotte resultater.

Skak-sider på Facebook (nyhed fra juni 2014)
Skak for sjov har sin fået egen side på Facebook – se facebook.com/skakforsjov og
besøg også gerne facebook-siden for Bedre til skak-butikken – tak!