Arkiv – “gammelt” nyt, men stadig relevant

Frederiksbergs Konger igen Danmarksmestre (nyhed fra april 2015)
For tredje år i træk blev FREDERIKSBERGS KONGER fra Skolen på Nyelandsvej danmarksmestre i skoleskak. Det skete til hold-DM i weekenden den 10.-12. april i Middelfart. En fornem præstation ikke mindst i betragtning af, at der er skoleskak på over 300 skoler i Danmark. Læs mere under Set og sket.

Over 100 børn med i Skak for sjov (nyhed fra februar 2015)
Foreningen Skak for sjov organiserer skoleskak på to skoler på Frederiksberg (Skolen på Duevej og Skolen ved Søerne) og i skaklokalet på Hostrupsvej 8. Medlemstallet har været støt stigende siden foreningens stiftende generalforsamling i begyndelsen af 2014, og i dag – et år efter – er der ca. 110 børn, som spiller med. Børnene er fordelt på ni hold; nogle er fyldt op, andre er der plads på. Hør om muligheder for tilmelding.

Skak for børn styrker færdigheder i matematik (nyhed fra januar 2015)
Ny undersøgelse viser, at skak i matematik-timer gør børn bedre til matematik, selv om børnene får en smule færre gængse matematik-timer. Fx får børnene en bedre forståelse af koordinat-systemer ved at lære om og spille skak. Se indslag på TV2-hjemmeside.

Tre nye bøger om skakhistoriens mestre (nyhed fra november 2014)
Forlaget Bedre til skak har udgivet tre bøger om skakhistoriens mestre fra Philidor i 1700-tallet til vor tids Magnus Carlsen. Bøgerne er skrevet af Henrik Andersen og henvender sig til alle skak-interesserede, som vil lære og fascineres af skakpartier af de bedste spillere gennem tiden. Læs mere og bestil bøgerne via Bedre til skak’s hjemmeside.

duffyFrederiksberg-børn i front til Københavnsmesterskab i skoleskak (nyhed fra november 2014)
Københavns Skoleskaks individuelle københavnsmesterskab 2014 med kvalifikation til DM i Skoleskak blev spillet lørdag den 1. november på N. Zahles Gymnasieskole.  Se resultaterne på Københavns Skoleskaks hjemmeside – og læs mere på Frederikbergbladets hjemmeside om Frederiksberg-børns flotte resultater.

Spil udendørs skak på Nørrebro – hele året! (nyhed fra november 2014)
Af og til er der skak ved de flotte skakborde i Superkilen på Nørrebros “sorte plads”, ved Mimersgade over for Nørrebrohallen. Find kommende arrangementer i kalenderen på www.fuckingskak.dk
Aktiviteten er arrangeret af unge fra “Fucking skak”, som sørger for både det praktiske med skakspil og den gode stemning. Der er der lavet to glimrende netvideoer om arrangementerne – se sommer-edition og vinter-edition. Mød op, spil med og nyd det!

Besøg Danmarks eneste fysiske skakbutik (nyhed fra oktober 2014)
I skakbutikken på Hostrupsvej 8, Frederiksberg, kan du finde alt i skak for enhver skak-entusiast:Skakspil, skakure, skakbøger, skak-T-shirt, skakkrus, skak-vin og en del andet, som du også finder på Bedre til skaks hjemmeside. Benyt web-butikken eller kig forbi i butikkens åbningstider. Hvis du ikke finder, hvad du søger på Bedre til skaks hjemmeside , så prøv Dansk Skoleskaks skakshop eller Dansk Skak Unions skaksalg.

Skak-sider på Facebook (nyhed fra juni 2014)
Skak for sjov har sin fået egen side på Facebook – se facebook.com/skakforsjov og
besøg også gerne facebook-siden for Bedre til skak-butikken – tak!