Set og sket

Mester-titel til Sarah og nordisk mestertitel til Anna Sofie
(Nyhed fra 14. maj 2024)

Sarah Sima Derlich (i rød trøje på billede – foto Jesper Simonsen) fra Skak for sjovs elitehold for børn og unge opnåede til skakturneringen Kronborg Master i maj et ratingtal på over 1.900. Dermed blev hun tildelt titlen som dansk mesterspiller, og hun er den yngste pige nogensinde med titlen – 13 år og 7 måneder.

Sarahs veninde, Anna Sofie Li (i hvid trøje på billede – foto Jesper Simonsen), som også træner på Skak for sjovs elitehold, har ligeledes opnået flotte resultater. Således blev Anna Sofie for nylig nordisk mester for piger i den næstældste gruppe.

På eliteholdet i Skak for sjov trænes Sarah og Anna Sofie af Fide-mester Peter Jakobsen, og pigerne deltager i stormester Lars Schandorffs skakakademi. Desuden repræsenterer de Danmark til internationale skak-turneringer – både EM og VM – for børn og unge.

Et stort tillykke til Sarah og Anna Sofie.

København Open i ord og billeder
(Nyhed fra 29. april 2024)

Københavns Skoleskak og foreningen Skak for sjov kunne igen i år glæde sig over stor tilslutning til det store forårsarrangement København Open i skoleskak. 214 børn og unge deltog i stævnet søndag den 28. april på Frederiksberg Rådhus. Læs mere og se billeder og resultater.

Johannes Smedegaard Nielsen vandt DM i opgaveløsning for børn
(Nyhed fra 15. april 2024)

Lørdag den 13. april mødte 26 deltagere mødte op i Skak for sjovs lokaler på Frederiksberg for at kæmpe om titlen som Danmarksmester i opgaveløsning for børn 2024.

Vinderen blev Johannes Smedegaard Nielsen fra Amager Skakforening foran Vilbert Niels Sværke, Skak for sjov, og Abdullah Rakha, Skak for sjov.

Læs mere og se billeder på skak.dk.

Ni ud af 15 grandprix-vindere fra Skak for sjov
(Nyhed fra 8. april 2024)

Søndag den 7. april i Ishøj blev Københavns Skak Unions Junior Grand Prix (JGP) for 2023-24 afgjort. Det var sæsonens sjette og sidste JGP-turnering, og samlet har cirka 200  børn og unge deltaget i det spændende forløb.
Der var pokaler til de fem bedst placerede i hver af de tre grupper, begyndergruppen, basisgruppen og mestergruppen. Og ni af de i alt 15 vindere var børn og unge fra Skak for sjov.

Mestergruppen blev overbevisende vundet af Anders A. Mikkelsen (til venstre på billedet), som spiller både i Gentofte Skaklub og Skak for sjov.

Se resultaterne på Københavns Skak Unions hjemmesiden (nyhed fra 8/4 2024)

Stormester-simultaner i Skak for sjov
(Nyhed fra 21. mart 2024)

Tirsdag den 19. marts havde Skak for sjov besøg af den blot 21-årige serbiske stormester Velimir Ivic (se billedet), der i efteråret 2023 var med til at vinde europasmesterskabet for landshold. Ivic viste først et parti, som han havde vundet i flot stil, og derefter spillede han simultan med 26 børn, unge og voksne, hvoraf nogle havde mesterstyrke, dvs. mere end 1.900 i rating.

På kun to timer havde han udført omkring 1.000 skaktræk og havde vundet 25 partier og spillet et enkelt parti remis. En imponerende indsats! Remis’en blev afgivet til unge Asbjørn Vesterkær Slavensky.

Skak for sjov havde også stormester-besøg lørdag den 23. marts. Her gav den dansk-skotske stormester Jacob Aagaard simultan mod 20 spillere, og mesteren vandt de 15 partier, spillede et remis og tabte fire partier. August Jalving fra Frederiksberg Skakforening, Henrik Andersen fra Køge Skakklub (ikke at forveksle med navnebror fra Skak for sjov!), Oscar Veiergang fra Skak for sjov og Sarah Derlich fra Nørrebro Skakklub vandt, mens William Rudbeck fra Skak for sjov opnåede remis.

Positiv udvikling i skak for piger
(Nyhed fra 11. mart 2024)
Der er sket en positiv udvikling af Skak for sjovs pige-skak. Til DM i skoleskak den 10. marts var 12 af de i alt 42 deltagere fra Skak for sjov. Og vi fik to danmarksmestre: Mathilde Rath Vesterbaek (for 5.-6 klasse) og Anna Sofie Li (for 7.-8 klasse). Mathilde endda med en score på 6½ af syv! Se resultater fra turneringen.

Sølv til KM for juniorhold
(Nyhed fra 10. mart 2024)
Lørdag den 9. marts deltog 21 hold med fire spillere på hver i københavnsmesterskabet for juniorhold i Ishøj. Skak for sjov havde otte hold med, og det blev til en 2. plads i både Mestergruppen og i Basisgruppen. Amager Skakforening blev københavnsmestre i begge grupper. Se resultater fra turneringen.

Så lykkedes det for Asbjørn
(Nyhed fra 27. november 2023)

Asbjørn Slavensky fra Skak for sjov har ved tidligere danmarksmesterskaber i skoleskak været fremme i førerfeltet, men uden at opnå DM-titlen. Et år måtte han tage til takke med sølv efter en korrektionsberegning, som viste, at han havde mødt mindre stærk modstand i turneringen end sin nærmeste konkurrent. Men i år til DM i skoleskak i Ollerup på Fyn den 24.-26. november gik beregningen Asbjørns vej, så selv om Oliver Käehne Snedker og Asbjørn havde lige mange point – 7 point ud af 8 mulige – kunne Asbjørn efter korrektion hæve guld-trofæet i gruppen af elever i 7.-8. klasse. Tillykke med mesterskabet, Asbjørn!

I gruppen for 3.-4, klasse var marginalerne imidlertid ikke med Anders Askjær Mikkelsen fra Skak for sjov. Både han og Patrick Noumedem Hansen scorede 7,5 point af 8 mulige, men her gik guldet til Patrick. Under alle omstændigheder en flot 2. plads til Anders.

I gruppen for 1.-2. klasse var Skak for sjov stærkt repræsenteret, og her blev det til en fornem 3. plads til Albert Lund Petersen.

Se alle resultater på Dansk Skoleskaks hjemmeside.

Stormester Jonny Hector viste sin storform til simultan
(Nyhed fra 1. november 2023)
Lørdag den 18. november præsenterede den svenske stormester Jonny Hector sin nye selvbiografi “Tusen och en schack” og viste et kort parti, hvorefter han spillede simultan med 26 spillere. Hector havde i weekenden forinden netop vundet den traditionsrige Go Audit-turnering på Amager, og til simultanen viste han sin storform ved at vinde 22 partier og blot afgive tre remisser og tabe ét parti. Dvs. i alt 23½-2½ til mesteren.

14-årige Villum Grauland Tirsgaard (billedet – fotograf Jesper Simonsen) fra Skak for sjov formåede som den eneste at besejre Hector. Med en lille fiks kombination vandt Villum mesterens dronning for to springere, og selv om Hector efter sigende elsker at spille med to spingere, blev den manglende dronning hans skæbne. De tre remisser blev opnået af Luis Alzaga (også en af Skak for sjovs unge, talentfulde spillere), Petruli Petrovski, Valby Skakklub, og Tim Balton, Skak for sjov.

Arrangementet markede Skak for sjovs 10 års fødselsdag, og at klubben netop er rundet de 400 medlemmer.

20 børn fra Skak for sjov med til skoleskak-DM
(Nyhed fra 1. november 2023)
Til københavnsmesterskaberne i skoleskak fredag den 27. oktober lykkedes det 20 børn og unge fra Skak for sjov at kvalificere sig til danmarksmesterskaberne i skoleskak den sidste weekend i november. I alt deltog 325 børn i stævnet. I gruppen med 85 elever i 1.-2. klasse vandt Albert Lund Petersen. I gruppen med 78 elever i 3.-4 klasse vand Solal Højlund Arnfred, og i gruppen med 84 elever i 5.-6 klasse vandt Magnus Stonor Billing på deling med en anden spiller. Alle tre børn er fra Skak for sjov, og de alle tre sejrede i alle deres seks partier. Et stort tillykke med titlerne som københavnsmestre.

Stor tilslutning til københavnsmesterskaber for ungdom
(Nyhed fra 25. september 2023)

Københavns Skak Union har det seneste år opnået betydelig fremgang i medlemstallet blandt børn og unge, og det afspejlede sig i det store deltagerantal til årets københavnsmesterskaber i skak for ungdom, som blev holdt lørdag den 23. september i Ballerup. Mens der i 2022 deltog 48 børn og unge, var der i alt 81 spillere til start i år.

Cirka halvdelen af børnene var fra Skak for sjov, og aldrig før har klubben haft så mange børn og unge med til mesterskabet.

I U 10 (for børn til og med 10 år) delte Anders Mikkelsen og Jingsong Nielsen førstepladsen og opnåede dermed begge titlen københavnmester 2023. Det samme gjorde Asbjørn Vesterkær Slavensky i U16. Alle tre drenge træner i Skak for sjov.

Jingsong (billedet, som er taget af Jesper Simonsen) er blot otte år og kunne således stille op i U8. Men han ønskede ekstra udfordringer og tog dysten op i gruppen med 26 deltagere i U10.

Se resultater og billeder på “Set og set – Junior”-siden.

Ellen Fredericia vandt 17-0 i simultanskak

(Nyhed fra 17. september 2023)

Lørdag den 16. september havde Skak for sjov besøg af Danmarks bedste kvindelige skakspiller, Ellen Fredericia. Først viste Ellen det afgørende parti, da hun for nylig vandt danmarksmesterskabet i skak for kvinder. Og bagefter viste hun sin styrke i simultanskak ved at vinde samtlige 17 partier ud af 17 mulige.

De 17 modstandere var et bredt udsnit af Skak for sjovs medlemmer med et ratingtal mellem 1.000 og 1.800. Og nogle formåede at give Ellen kamp til stregen. Fx blev partiet med Jingsong Nielsen, som er danmarksmester for børn til og med otte år, først afgjort i bondeslutspillet. Og også 14-årige Asbjørn Vesterkær Slavensky og 15-årige Oliver Valentin Frigast havde remis inden for rækkevidde i deres slutspil.

Den bedste chance havde Morten Biede, som spiller på Skak for sjovs 2. hold for voksne. Her måtte Ellen flere gange give sig god tid ved brættet til at finde en udvej af en svær stilling.

Tak til Ellen for en fin præsentation af partiet fra kvinde-DM og for at give Skak for sjovs medlemmer en overbevisende og lærerig lektion.

Flot førsteplads til Kristoffer Dines Petrie til Skaksalonens sommerturnering
(Nyhed fra 22. juli 2023)

I tre dag – mandag den 17. juli – onsdag den 19. juli – dannede Skak for sjovs lokaler rammerne for Skaksalonens første sommerturnering for børn op til 12 år og med ratingtal på højst 1.200.

Turneringen blev vundet af 11-årige Kristoffer Dines Petrie (billedet), Skak for sjov, med den flotte score på 8 point af 9 mulige og gav Kristoffer en ratingfremgang på uhørte 230 point, fra 1.000 til 1.230. I alt 22 børn deltog i turneringen, som var arrangeret i samarbejde mellem Skak for sjov og Dansk Skak Union.

Se resultaterne på Dansk Skak Unions turneringsside.

Fuldt rådhus til skakturnering
(Nyhed fra 30. arpil 2023)

Københavns Skoleskak og Skak for sjov kunne glæde sig over fuldt rådhus til det store forårsarrangement København Open i skoleskak lørdag den 29. april på Frederiksberg Rådhus. Se København Open i ord og billeder.

Skak for sjov vandt københavnsmesterskaber for hold
(Nyhed fra 6. marts 2023)

Københavnsmesterskabet for juniorhold blev afviklet lørdag den 4. marts i Ishøj. Der deltog i alt 20 4-mandshold fra Skak for Sjov (6 hold), Amager (5 hold), Ishøj (4 hold), Hvidovre (2 hold), Gentofte (1 hold), Caissa Gladsaxe (1 hold), Lyngby/Virum (1 hold). Der var fem hold i Mestergruppen og 15 hold i Basisgruppen.

Der var på forhånd forventet en hård kamp mellem Skak for sjov 1 og Amager 1 i Mestergruppen, men det viste sig hurtigt, at Skak for sjov var suveræne og vandt sikkert foran Amager. Det blev til hele 14 ud af 16 mulige point til Skak for sjov. Skak for sjovs hold bestod af Oscar Veiergang (1. bræt), Zakaria Fahmi (2. bræt), Anker Müller (3. bræt) og Asbjørn Vesterkær Slavensky (4. bræt). På billedet er det fra venstre: Zakaria, Anker, Oscar og Asbjørn.

I Basisgruppen blev Caissa fra Gladsaxe en sikker vinder foran Ishøj 2 og “Kongerne” fra Skak for sjov.

Nordisk mesterskab til August Jalving
(Nyhed fra 19. februar 2023)

I weekenden den 17.-19. februar vandt 10-årige August Jalving fra Skak for sjov det nordiske mesterskab for børn op til 10 år. Det foregik i Oslo efter hård dyst med små ”Magnus Carlsener” fra Norge og andre af de mest talentfulde børn fra Sverige, Island og Finland.

August opnåede fem point af seks mulige, og med fire gevinster og to remiser forblev han ubesejret. To af partierne var på mere end 100 træk, og det vidner om en stor kampvilje på begge sider af brættet. Tillykke, August!

Se resultaterne fra turneringen.

Bastian vandt DM i skoleskak 2022
(Nyhed fra 27. november 2022)

Danmarksmesterskabet i skoleskak i weekenden den 25.-27. november i Ollerup på Fyn blev den helt store succes for Bastian Rynkjøb (billedet) fra Frederikserg-foreningen Skak for sjov. Med seks ud af syv mulige point vandt Bastian mesterskabet for elever i 3.-4. klasse. I gruppen deltog 42 børn fra hele Danmark, og to andre børn fra Skak for sjov, Frans Jensen og Eddie Krogh Skibsted, var med i førerfeltet.

I den yngste gruppe, 0.-2. klasse, var der 37 børn fra start, og Skak for sjov dominerede turneringen uden dog at opnå DM-titlen, som gik til Frida Bjerregaard Hagen fra Næstved Skakklub. Ud af de første 10 placeringer besatte Skak for sjov halvdelen af pladserne. Således blev Solal Højlund Arnfred, Anders Askjær Mikkelsen, Adrian Prohnitchi, Daniel Zhihao Zhang og Nikolaj Bavelski henholdsvis nr. 2, 4, 5, 9 og 10.

For de 47 børn i 5.-6. klasse var Skak for sjovs bedste resultater en fjerdeplads til Sarah Sima Derlich og en ottendeplads til Aydin Jinkins. Og i gruppen med 25 unge i 7.-8. klasse spillede Zakaria Fahmi, Skak for sjov, sig til en fjerdeplads.

I alt deltog 170 børn og unge i danmarksmesterskabet, og med 19 børn fra Skak for sjov var der ingen skole eller klub i landet, som var bedre repræsenteret.

Skoleskak-turnering i gode rammer på Frederiksberg
(Nyhed fra 1. november 2022)
Københavns Skoleskak og foreningen Skak for sjov stod for det årlige kredsmesterskab i skoleskak i Storkøbenhavn søndag den 30. oktober i de lyse og venlige lokaler i Kulturhuset KUBE.  117 børn og unge deltog. Se resultater fra turneringen.

To guldpokaler til DM i skak for ungdom
(Nyhed fra 2. oktober 2022)
I weekenden den 30. september-2. oktober dystede 82 børn og unge fra hele landet i danmarksmesterskaberne i skak for ungdom. Det foregik i flotte rammer på et kursuscenter i Odense og var arrangeret af Dansk Skak Union og Læseforeningens Skakforening. Fra Skak for sjov deltog 15 børn, heraf nogle via andre DSU-klubber end Skak for sjov.

I U-8, dvs. for børn som ikke er fyldt ni år inden 1/1-2023, var fire ud af de 10 børn fra Skak for sjov. Og det blev til en 1. plads, 3. plads, 4 plads og 7. plads. Guldpokalen gik til Jingsong Nielsen (billedet) med 7½ point ud af 9 mulige. Anders Askjær Mikkelsen fra Gentofte Skakklub fik samme score, men måtte tage til takke med 2. pladsen efter korrektionsberegning, hvor Jingsong havde en smule bedre score mod de øverst placerede i gruppen. Saidarshish Saravanan fik bronze, mens Solal Højlund Arnfred og Wilson Andersen blev henholdsvis nr. 4 og 7.

Også i U-10 blev det til guld for en Skak for sjov-spiller, nemlig August Jalving, som scorede 6½ point ud af 7 mulige. I den gruppe deltog 14 børn.

På billedet er det Henrik Andersen, som udfører det første træk for August Jalving mod Frans Jensen i den sidste og afgørende runde. Alle tre er fra Skak for sjov.

I U-12 med 17 børn fra start var Skak for sjovs bedste resultat en 3. plads til Anker Müller. I U-14, U-16 og U-19 formåede ingen spillere fra Skak for sjov at gøre sig gældende i topstriden.

Se alle resultater på Dansk Skak Unions hjemmeside.

Tre københavnsmestre i ungdom fra Skak for sjov
(Nyhed fra 25. september 2022)
Lørdag den 24. september spillede 48 børn og unge med i det åbne Københavnsmesterskab for ungdom arrangeret af Københavns Skak Union og BMS (Ballerup Måløv Skakklub). Fra Skak for sjov deltog 18 børn, og tre af dem blev københavnsmestre. Et stort tillykke til Adrian Prohnitchi (U10, dvs. børn op til 10 år), Diya Shekar (U12) og Zakaria Maytham Fahmi (U14). Særlig flot var Zakarias mesterskab, idet han vandt alle sine syv partier. Se flere resultater på Københavns Skak Unions hjemmeside.

Susses for Nina og Nelly til DM i skoleskak for piger
(Nyhed fra 25. maj 2022)

I weekenden den 21.-22. maj mødtes 32 piger fra hele Danmark for at dyste om danmarksmesterskaberne i skoleskak for piger. Turneringen, som foregik på Amager Friskole, blev en succes for to piger i Skak for sjov.

I gruppen for 3.-4. skoleår var der guldpokal til Nina Buharu, og for 7.-8. klasse fik Nelly Svendsen en pokal med samme glans. Begge piger har trænet i Skak for sjov gennem 3-4 år og er i dag på det bedste niveau i klubben.

I gruppen for 5.-6. klasse opnåede Anna Sofie Lii sølv og Sarah Derlich bronze. Begge piger træner på elitehold i Skak for sjov. Guldet måtte pigerne overlade til Caroline Lindegaard Bruntse fra Boca Juniors, Læseforeningen i Odense.

Pige DM i skoleskak gælder ikke alene kampen om pokaler. Det sociale aspekt er vigtigt, så indimellem var der god tid til snak og hygge.

På billedet er det Nina til venstre og Nelly til højre.

William Pihl vandt København Open i skoleskak 2022
(Nyhed fra 9. maj 2022)

Efter to års covid-19 pause blev København Open i skoleskak igen holdt i flotte rammer på Frederiksberg Rådhus. Det skete søndag den 8. maj med 230 børn og unge fordelt på fire niveauer: Klar-Parat, begyndere, basis og mester. Mere i ord og billeder om København Open 2022.

Bronze til August Jalving ved VM på Rhodos
(Nyhed fra 4. maj 2022)

10-årige August Jalving fra Skak for sjov vandt i begyndelsen af maj bronze ved VM-turneringen “World Cadets Rapid Championships 2022” på Rhodos. I gruppen U10 scorede han 7 point ud af 9 i et felt på 50 deltagere. Turneringen blev spillet som hurtigskak med 15 minutter på skakuret til hvert parti pr. spiller.

Ungdomslandstræner, international mester Rasmus Skytte udtaler i forbindelse med resultatet til skak.dk, at 10-årige August Jalving, der i efteråret blev vores yngste mesterspiller nogensinde, er et stort talent. Det er meget imponerende med en tredjeplads i VM i hurtigskak efter stærkt spil.

Også Bastian Rynkjøb fra Skak for sjov spillede med i turneringen på Rhodos. Bastian scorede fire point, hvilket rakte til en 36. plads.

På Rhodos blev der også spillet VM i lynskak, hvor børnene havde fem minutter i et parti pr. spiller. Her lagde August ud med fem gevinster, men efter nogle tab kom han ikke inden for medaljerækken.

 

Tæt på guld til hold-DM i skoleskak
(Nyhed fra 1. maj 2022)

Zakaria, Aydin, David, maskotten “Duffy” og Nelly.

Til danmarksmesterskaberne for hold i skoleskak lørdag den 30. april på Verninge Skole, Fyn var Skak for sjov så tæt på guld som man overhovedet kan komme uden at vinde det. Holdet, som bestod af  Zakaria Fahmi (1. bræt) , David Duvald (2. bræt), Nelly Svendsen (3. bræt) og Aydin Jinkins (4. bræt), deltog i åben række og dystede med seks andre skakklubber, der også er medlem af Dansk Skoleskak. Efter sjette og sidste runde havde Skak for sjov lige så mange brætpoint og matchpoint som Boca Juniors fra Læserforeningens Skakklub, Odense. Den indbyrdes match mellem de to klubber var endt 2-2, så ifølge reglerne skulle mesterskabet afgøres af, hvem der i den indbyrdes match havde vundet på 1. brættet. Det havde Læseforeningen desværre, så Skak for Sjov måtte nøjes med sølv. Det var virkelig de mindst mulige marginaler, som afgjorde Danmarksmesterskabet i Å-rækken.

Alle holdets deltagere kan dog være meget stolte af deres præstationer. På førstebrættet mødte Zakaria i hver runde meget stærk modstand, men scorede alligevel 50 %. På henholdvis anden og fjerde bræt hev både David og Aydin masser af point ind til holdet. Og på tredjebræt vandt Nelly alle sine seks partier og modtog efterfølgende en særlig præmie af Assens borgmester (se vedhæftede billede), for bedste præstation af alle på bræt tre.  Så alt i alt en både fremragende og overraskende præstation.

Guld og sølv til Sjællandsmesterskaber for ungdom
(Nyhed fra 28. april 2022)

Med seks ud af syv mulige point blev Zakaria Fahmi (billedet) fra Skak for sjov vinder af Dansk Skak Unions sjællandsmesterskaber for ungdom i gruppen for årgang 2009-2010. Det skete til turnering lørdag den 23. april i Hillerød.

I samme turnering delte Jingsong Nielsen fra Skak for sjov andenpladsen med Albert Liu fra Gentofte Skakklub i den yngste gruppe, for årgang 2013 og senere. Vinder af gruppen blev Radin Shahriarifar, Hillerød Skakklub.
Resultater kan ses på Dansk Skak Unions hjemmeside.

Skak for sjovs voksenhold rykker op i bedre række
(Nyhed fra 27. marts 2022)

Lørdag den 26. marts sikrede Skak for sjovs 1. hold for voksne sig oprykning fra Københavns Skak Unions række 3 til række 2 ved at besejre skakklubben Damhus (2. hold) med 7-1. Det skete til den syvende og afsluttende runde i Ballerup, hvor Skak for sjov blev gruppevinder i konkurrence med syv andre klubber i sæson 2021/22.

Skak for sjovs 1. hold består af otte spillere: Andreas Skovgaard (bræt 1) , Oscar Veiergang (bræt 2) , Christoffer Jacobsen (bræt 3), Thomas Falk (bræt 4) , Kim Secher Helms (bræt 5), Ahmed Morad (bræt 6), Sinan Oz (bræt 7) og Thomas Hallundbæk (bræt 8). I den afgørende match mod Damhus 2 spillede vi med to reserver, så det på billedet fra venstre stående er: Emil Skovgaard, Espen Slavensky, Sinan Oz, Ahmed Morad, Thomas Hallundbæk og Kim Secher Helms. Forrest i rød trøje er det Andreas Skovgaard.

Endnu er der et stykke vej til divisionsskak for Skak for sjov. Først er der række 2, 1 og mesterrækken. Men kurset er sat, og med væksten af stærke unge spillere i Skak for sjov tegner fremtiden lys for klubbens bedste hold.
Alle resultater for turneringen kan findes på Dansk Skak Unions hjemmeside.

Pokaler til DM i skoleskak
(Nyhed fra 28. november 2021)

Fra venstre til højre: Sarah, Zakaria, Frans og Bastian.

10 børn og unge fra Skak for sjov deltog i weekenden den 26.-28. november i danmarksmesterskaberne i skoleskak i Ollerup på Fyn. Bedst gik det Bastian Rynkjøb og Frans Jensen, som vandt henholdsvis sølv og bronze i gruppen til og med 4. klasse, hvor 32 børn deltog. Og i gruppen til og med 6. klasse lykkedes det Sarah Derlich at opnå bronze, mens Zakaria Fahmi blev en flot nummer fire i gruppen med 38 deltagere.

I den yngste gruppe, til og med 2. klasse, kom københavnsmester Adrian Prohnitchi på en femteplads ud af 30 børn.

Turneringen blev gennemført med strenge restriktioner for at hindre covid-19 smitte, men det hele forløb fint, og børnene var glade for at møde og gense skak-venner fra hele Danmark.

Resultater fra DM i skoleskak 2021 kan læses på Dansk Skoleskaks hjemmeside.

Fint besøg i Skak for sjovs nye lokaler
(Nyhed fra 8. november 2021)

Nikolaj Bøgh, formand for Frederiksberg Kommunes kultur- og fritidsudvalg, udfører turneringens første træk efter anvisning af August Jalving.

Søndag den 7. november spillede 36 børn og unge fra hele Sjælland med i Københavns Skak Unions juniorgrandprix-turnering i Skak for sjovs nye lokaler på Falkoner Alle 36. Turneringen blev åbnet af formanden for Frederiksberg Kommunes kultur- og fritidsudvalg, Nikolaj Bøgh, som lykønskede Skak for sjov med lokalerne og glædede sig over fremgangen for skakken for børn og unge på Frederiksberg trods vanskelige vilkår under covid-19. Nikolaj Bøgh udførte efter anvisning turneringens første træk på det bræt, hvor turneringens forhåndsfavorit, niårige August Jalving fra Skak for sjov, spillede.

August Jalving levede op til favoritværdigheden og vandt mestergruppen overbevisende med syv point ud af syv mulige. Vuk Bang Balslev fra Nørrebro Skakklub og Pavan Venkatraman fra Øbro Skakklub fik henholdsvis sølv og bronze. Zakaria Maytham Fahmi fra Skak for sjov vandt den næstbedste gruppe, Basis 1, mens Carl Boldt og Diya Shekar, begge Skak for sjov, delte 2. pladsen. I Basis 2 var der guld til Nicholas Kilarji Andersen fra Odysseus Skakklub i Gladsaxe, sølv til Raam Yogasimman Kamal, Hillerød Skakklub, og delt bronze til Kristian Arildsen og Shang Tan, begge Skak for sjov.

I begyndergruppen deltog 13 børn, og her vandt den blot 5-årige Julian Bjerregaard Hagen fra Næstved alle sine 10 partier og dermed turneringen. Gotfred Stampe Lyngbo, Hubert Ellehammer, Hugo Glavind, Rohan Shekar og Isac Bergmann delte andenpladsen i deres livs første skak-turnering.

Alle resultater kan ses på Dansk Skak Unions hjemmeside.

Fire københavnsmestre fra Skak for sjov
(Nyhed fra 8. november 2021)

Bastian og Leonard fra Skak for sjov delte københavnsmesterskabet.

Københavnsmesterskabet i skoleskak lørdag den 6. november var en succes for Skak for sjov i tre af fem grupper. I den yngste gruppe, for børn til og med 2. klasse, vandt Adrian Prohnitchi alle sin syv partier og blev dermed en sikker københavnsmester. I gruppen for børn til og med 4. klasse opnåede Leonard Samoilenko og Bastian Rynkjøb begge 5½ point og delte således mestertitlen. Og i gruppen til og med 6. klasse blev vundet af Sarah Derlich. Derfor fik Skak for sjov flere københavnsmestre end nogensinde før, nemlig fire.

I alt deltog cirka 100 børn og unge fra hele Storkøbenhavn i turneringen, som blev spillet på Frydenhøjskolen i Hvidovre, og som også gjaldt kvalifikation til danmarksmesterskaberne i skoleskak. Foruden de ovennævnte kvalificerede følgende børn fra Skak for sjov sig til DM-turneringen: Nelly Svendsen, Zakaria Fahmi, Frans Jensen, Sixten Waage, Villads Tolstrup og Solal Arnfred. Desuden er Oscar Veiergang, Anker Müller og August Jalving kvalificeret i kraft af deres styrketal (rating). Det betyder, at i alt 13 børn og unge fra Skak for sjov er klar til den store DM-dyst, der traditionen tro holdes i Ollerup på Fyn den sidste weekend i november.

August Jalving, Danmarks yngste mesterspiller nogensinde
(Nyhed fra 14. oktober 2021)
Tirsdag den 12. oktober skrev niårige August Jalving fra Skak for sjov danmarkshistorie i den danske skakverden. Med en sejr i sit parti i Amagermesterskabet kom han over 1.900 point i rating og er dermed den yngste mesterspiller nogensinde i Danmark. Rekorden har hidtil tilhørt Jonas Bjerre, som i dag er stormester. Jonas blev i januar 2014 mesterspiller i en alder af 9 år og knap 8 måneder, mens August nu er mesterspiller i en alder af 9 år og knap 6 måneder.
August har været inde i en rivende udvikling. For omkring ét år siden havde han omkring 1.200 i rating, så en ratinggevinst på 700 point er det blevet til – og så endda midt i en coronatid. Til sammenligning formåede verdensmester Magnus Carlsen at forbedre sit ratingtal med  cirka 1.000 point, da han var i omtrent samme alder som August.
I Skak for sjov træner August på eliteholdet ledet af Fide-mester Peter Jakobsen, og til dagligt trænes han han af international mester Silas Esben Lund.
Et stort tillykke til August – et resultat, som vi alle i Skak for sjov er stolte af.
Læs mere på Dansk Skak Unions hjemmeside.

Holdkammeraterne August (lyst hår) og Anker.

August Jalving vandt skak-DM
(Nyhed fra 4. oktober 2021)
De mest talentfulde skak-børn fra hele Danmark var i weekenden den 1.-3. oktober samlet i Odense til ungdomsdanmarksmesterskaberne i skak arrangeret af Dansk Skak Union. I gruppen af børn mellem 8 og 10 år var Frederiksberg-foreningen Skak for sjov godt repræsenteret, og det blev til både en førsteplads og en tredjeplads.

9-årige August Jalving, som til daglig går på Frederik Barfods Skole, vandt mesterskabet med 5½ point ud af syv mulige. Han blev skarp forfulgt af Villads Majvang Sandmann fra Læseforeningens Skakklub i Odense, som fik sølv, og Anker Müller, Skak for sjov, som fik bronze.

I gruppen udviste Bastian Rynkjøb, Skak for sjov, en sjælden form for fair play. I to partier, hvor hans modstandere blev åbentlyst kede af at stå til tab, stoppede Bastian skakuret og lod sine modstandere sunde sig, inden de fortsatte partierne. Bastian førte begge partier til sejr, men mest bemærkelsesværdig var hans respekt og forståelse for modstanderne i den nervepirrende turnering.

Klar sejr til Peter Jakobsen i lokalt mesterskab i skak
(Nyhed fra 19. august 2021)
Med 5½ point ud af seks mulige blev Peter Jakobsen en overbevisende vinder af Frederiksberg Kommune Mesterskabet i skak 2021. 24 af Frederiksbergs og Københavns bedste skakspillere deltog i turneringen, som blev holdt over to onsdag aftener i august i de nye, store skak-lokaler på Falkoner Alle 36.

Turneringen var arrangeret af Frederiksberg Skakforening og blev afviklet som hurtigskak, hvor hver spiller har 25 minutter på skakuret til hele partiet. Det er en disciplin, som kræver god færdighed i at disponere sin betænkningstid.

Peter Jakobsen arbejder som jurist og bor med sin familie på Oscar Ellingers Vej. Foruden at spille med i seriøse skakturneringer bruger han sin fritid til at træne eliteholdet for børn og unge i Frederiksberg-foreningen Skak for sjov.

Flot indsats til europamesterskab i skak for ungdom
(Nyhed fra 15. august 2021)
To børn fra Skak for sjov var udtaget af Dansk Skak Union til at repræsentere Danmark til europamesterskaberne i skak for ungdom fra 2.-12. august i Østrig. August Jalving deltog i gruppen af børn op til 10 år og opnåede seks point ud af ni mulige. Kampen var tæt i toppen, og med blot et enkelt point mere var August blevet europamester. Men i stedet måtte han tage til takke med en sjetteplads ud af 29 spillere. I gruppen op til 12 år scorede Sarah Derlich fire point af ni mulige og havnede midt i det slagne felt. Men turneringen viste, at Sarah kan gøre sig gældende blandt de bedste drenge i Europa og er i eliten blandt piger i sin aldersgruppe.

Nye og moderne skaklokaler til Skak for sjov
(Nyhed fra 20. juni 2021)
Med fremgang fra 50 medlemmer i 2013 til næsten 300 medlemmer før covid-19 nedlukning i 2020 har skakklubben Skak for sjov længe haft problemer med for små lokaler på Hostrupsvej, Frederiksberg. Og med øgede afstandskrav under covid-19 blev det ekstra aktuelt at finde nogle nye og større lokaler.

Det er derfor med glæde, at klubben lørdag den 19. juni kunne åbne i moderne indrettede lokaler på Falkoner Alle 36, Frederiksberg. Lokalerne har et bruttoareal på 122 kvadratmeter og et spilleområde i to lokaler på i alt 81 kvadratmeter, og der er tre store vinduer ud mod et hovedstrøg.

Lokalerne på Falkoner Alle har plads til turneringer med 48 deltagere, og da Skak for sjov fortsat kan benytte lokaler på Hostrupsvej, som ligger 25 meter fra det nye spillested, kan klubben arrangere turneringer med i alt 84 deltagere.

Lokalerne på Falkoner Alle er nyindrettet og designet udelukkende til skakaktivitet af arkitekt Stine Schultz og industriel designer Martin Larsen. Ord som moderne, funktionelt, lyst og venligt gik igen i vurderingen af stedet blandt de ca. 60 skakentusiaster, som var mødt frem til receptionen den 19. juni for klubbens medlemmer.

Ved samme lejlighed gav international mester Andreas Skytte Hagen og FIDE.mester Peter Jakobsen simultan med 15 gevinstpartier og et enkelt tabsparti.

Foruden skak-undervisning for børnehold i Skak for sjov skal de nye lokaler bruges til Skaksalon, hvor alle er velkomne, og lokalerne er også showroom for Danmarks eneste fysiske skak-butik, Bedre til skak.

Frederiksbergfonden har støttet med 150.000 kr. til inventar og indretning af de to lokaler til skak-undervisning for Skak for sjov.

Sølv og bronze til U-DM for de yngste
(Nyhed fra 9. maj 2021)
Til danmarksmesterskabet for børn op til otte år i Dansk Skak Union søndag den 9. maj i Odense var der sølv til Frida Bjerregaard Hagen og bronze til Leonard Samoilenko, begge fra Skak for Sjov. Alexandru Pirtac fra SK68 i Aarhus blev en suveræn Danmarksmester med maksimum point 5/5.

10 børn deltog i turneringen, som foregik face-to-face, og altså ikke online, og med betænkningstid på 30 minutter til hver spiller pr. parti + 15 sekunder pr. træk.

Frida Bjerregaard Hagen og Leonard Samoilenko opnåede begge tre point, og de havde ens korrektion, så sølvmedaljen blev afgjort ved omkamp, hvor Frida vandt partiet. Også Patrick Noumedem Hansen fra Valby Skakklub fik 3 point på 4. pladsen. På billedet øverst ses fra venstre Leonard, Alexandru, Frida og Patrick.

Fra Skak for sjov spillede endvidere Bastian Rynkjøb og Sixten S. Waage fra Skak for sjov med, og begge klarede sig fint med henholdsvis 2½ point og 2 point.

Resultaterne fra stævnet kan ses Dansk Skak Unions hjemmeside.

“Den evige to’er” vandt DM i skoleskak – online
(Nyhed fra 28. november 2020)
En af Skak for sjovs bedste ungdomsspillere, den 14-årige Oscar Veiergang, er blevet nummer to i en del skak-turneringer og har ikke haft de små marginaler på sin side. Til danmarksmesterskab i skoleskak lørdag den 28. november lykkedes det ham omsider at vinde en en stor turnering og er nu danmarksmester i skoleskak i gruppen for 7. og 8. klassetrin. På grund af covid-19 var turneringen i år rykket online, og der blev spillet otte runder med 10 minutter til hver spiller per parti.
I gruppen for 3. og 4. klasse var der sølv til Anker Müller, Skak for sjov, i en gruppe med 49 børn, som blev vundet af Sauran Bekmukhanov, Esbjerg International School. Skak for sjov-spillerne Sarah Derlich og Diay Dhekar blev henholdsvis nr. 4 og 5 i gruppen.
I gruppen for 0., 1. og 2. klasse endte en Skak for sjov-spiller også med sølv, nemlig August Jalving. Den gruppe med 38 deltagere blev vundet af Alexandru Pirtac fra Skakklubben 1968 i Århus. Niveauet var ganske højt i toppen af gruppen, fx da August (sort) spillede mod en anden spiller fra Skak for sjov, Frida Bjerregaard Hagen (hvid) – se bare partiet med den skarpe skotske gambit som åbning:

DM-guld til Sarah Derlich
(Nyhed fra 22. november 2020)
Til danmarksmesterskaberne i skak for ungdom i weekenden den 21.-22. november i Odense blev Sarah Derlich fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov en sikker vinder i gruppen for børn til og med 10 år. Hun scorede 5½ point i de første seks partier, så selv med et nederlag i sidste runde, vandt hun gruppen. I alt 23 børn fra hele landet deltog i U-10, og på tredje pladsen kom Pavan Venkatraman, der også spiller i Skak for sjov. Villads Majvang Sandmann fra Læseforeningens Skakklub i Odense tog sølvet.

Også i U-14 gjorde Skak for sjov sig godt gældende. Oscar Veigergang scorede 3½ point ud af fem mulige; det samme gjorde hele seks andre spillere, og da ingen andre havde scoret flere point, måtte der korrektionsberegning til. Her viste det sig, at fire andre spillere spillede mod modstandere, som samlet set scorerede bedre end Oscar Veiergang, så han måtte tage til takke med en fjerdeplads.

I U-12 opnåede Skak for sjov ingen nævneværdige resultater, og hvad angår U-8, er DM for den gruppe udsat til februar 2021.

Tak til Læseforeningen i Odense og Dansk Skak Union, fordi de ville gennemføre turneringen i corona-tiden og med de fornødne forholdsregler.

Se resultaterne fra Ungdoms-DM på Dansk Skak Unions hjemmeside.

Pige-power til sjællandsmesterskaber for ungdom
(Nyhed fra 8. november 2020)

Sarah (til venstre) og Diya med pokalerne efter en flot turnering.

Det årlige sjællandsmesterskab i skak for ungdom lørdag den 14. november i Holbæk var en stor succes for to af de piger, som deltog fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov. I gruppen for de 9-10 årige vandt Sarah Derlich alle sine seks partier, mens Diya Shekar fik sølv med sejr i fire partier. I alt deltog otte børn i den aldersgruppe, heraf fem drenge der alle måtte se sig besejret af pigerne fra Skak for sjov.

Med Sarahs sejr står det klart, at hun er blandt Danmarks bedste i sin aldersgruppe, og det er derfor helt fortjent, at hun er udtaget til at repræsentere Danmark til verdensmesterskaberne for piger, som det internationale skakforbund har arrangeret online i år på grund af covid-19.

Diays flotte andenplads er kulminationen på flittig træning og deltagelse i mange skakturneringer, hvor hun har opnået god kamperfaring, men først nu har fået et gennembrud.

Frans Jensen i aktion.

I den yngste gruppe, for børn til og med otte år, viste Skak for sjov også sin styrke. I gruppen med otte deltagere besatte Skak for sjov de fire øverste pladser. Frans Jensen, Bastian Rynkjøb og Leonard Samoilenko scorede alle fire point ud af seks partier, og sjællandsmester blev Frans Jensen, fordi han undervejs i turneringen havde mødt den stærkeste modstand (korrektionsberegning). Sixten Stom Waage fra Skak for sjov scorede 3½ point og kom på en flot fjerdeplads. Og også Eddie Krogh Skibsted, Skak for sjov, spillede en fin turnering med en score på 2½ point.

At Frans Jensen ville klare sig godt i turneringen kunne ikke overraske nogen. Men at han ligefrem blev sjællandsmester, havde nok ingen set komme. Et utroligt flot resultat af den talentfulde unge skakspiller, som bliver trænet på hold ledet af Emil Skovggaard.

I den ældste gruppe, for unge op til 18 år, blev det til sølv for Oscar Veiergang fra Skak for sjov, mens guldet gik til Nicklas Alexander Winther-Jørgensen, Næstved Skakklub.

Se alle resultater fra turneringen på Dansk Skak Unions hjemmeside.

International skakmester gjorde rent bord
(Nyhed fra 8. november 2020)

Andreas Skytte Hagen i aktion – med mundbind.

Med sejr i alle 12 partier til simultanskak i Skak for sjov viste Andreas Skytte Hagen sin styrke som international mester i skak. Det foregik lørdag den 7. november i Skak for sjovs lokale på Hostrupsvej 8.

Det var ellers et stærkt felt af unge skaktalenter, som den snart 40-årige skakmester var oppe mod. Blandt andre deltog københavnsmester i skoleskak Leonard Samoilenko (op til 2. klasse), sjællandsmester Anker Müller (op til 8 år), danmarksmester i lynskak August Jalving (op til 8 år), danmarksmester for piger Frida Bjerregaard Hagen (op til 8 år) og sølvvinder til danmarksmesterskaber for unge Oscar Veiergang (op til 14 år).

Andreas Skytte Hagen gik fra bræt til bræt og trak hurtigt i sine kendte åbningssystemer. Kun i partiet mod Anker Müller var der længe balance i stillingen, og først i slutspillet lykkedes det skakmesteren at opnå en afgørende fordel.

Pokaler på stribe til Skak for sjov i Kronborg Master
(Nyhed fra 26. oktober 2020)

August og Frida med pokaler efter endnu en succesrig turnering.

Skak for sjov var godt repræsenteret i alle grupper til den traditionsrige Kronborg Junior Master-turnering i Helsingør lørdag den 24. oktober. I gruppen for de bedste blev det til en flot andenplads til August Jalving og tredjeplads til Frida Bjerregaard Hagen, som begge spiller i Skak for sjov. Gruppen blev vundet af Zeeshan Kustagi, BMS Skak.

I gruppe 2 vandt Sarah Derlich, Skak for sjov, overbevisende med gevinst i alle fem runder, mens Leonard Samoilenko, Skak for sjov opnåede bronze.

I gruppen 3 var der også succes for Skak for sjov, idet Shang Tan vandt.

Herligt at turneringen kunne gennemføres med de covid-19 restriktioner, som var nødvendige. Tak til arrangørerne fra Helsingør Skakklub.

Sølv til Skak for sjov i Junior-Sjællandsrækken for hold
(Nyhed fra 12. oktober 2020)
Lørdag den 10. oktober var den store finaledag for ungdomshold i Sjællandsrækken. I finalegruppe A dystede fire klubber om at blive det bedste skakhold for børn og unge på Sjælland, og det lykkedes Skak for sjovs 1. hold at opnå en andenplads. Guldet gik til Amager Skakforening.

Oscar Veiergang blev Skak for sjovs topscorer.

Hvert hold bestod af fire spillere, og Skak for sjov stillede i finalen med Oscar Veiergang (1. bræt), Thomas Falk (2. bræt), Leonard Samoilenko (3. bræt), Ali Rana (4. bræt) og Zakaria Fahmi (reserve). Særlig godt gik det for Oscar Veiergang, som i hele turneringen scorede 7½ ud af 9 mulige point.

I finalegruppe B spillede to andre hold fra Skak for sjov med. Her kunne Skak for sjovs yngste hold – med Anker Müller, August Jalving, Bastian Rynkjøb og Eddie Krogh Skibsted – vinde gruppen med en sejr i sidste runde. Det lykkedes imidlertid ikke, så holdet endte på bronzepladsen.

Skak for sjov var den klub, som havde de fleste hold med i stævnet, og klubben viste således sin styrke både i bredden og eliten blandt børn og unge på Sjælland.

København Open 2020 spillet online
(Nyhed fra 3. maj 2020)
Lørdag den 2. maj spillede 151 børn, unge og voksne med i den kombinerede online-turnering for København Open i skoleskak og Frederiksberg Skakforenings 100 års jubilæum. Se resultater på Københavns Skoleskaks hjemmeside.

Sølv og bronze til KM i skolekskak
(Nyhed fra 5. marts 2020)
Til københavnsmesterskabet (KM) i skoleskak for hold onsdag den 4. marts opnåede Skolen på Grundtvigsvej en flot andenplads i gruppen op til 6. klasse, og Skolen ved Søerne blev nummer tre i den yngste gruppe, fra 0.-3. klasse. I de to grupper deltog henholdsvis 25 og 34 hold fra hele Storkøbenhavn i det store årlige stævne i Taastrup. Holdet fra Grundtvigsvej bestod af Ole Zeuthen (1. bræt), Lukas Keisala (2. bræt), Elias Azzouzi Krogh (3. bræt) og Gustav Wagner (4. bræt), mens Skolen ved Søernes var Aydın Jinkins (1. bræt), Villads Schurmann Tolstrup (2.bræt),  Tavishi Sharma (3. bræt), Frederik Kanneworff  (4. bræt) og Vilfred Dreyer (reserve).
Kampen i toppen var meget tæt, og med en sejr mere på blot et enkelt bræt i sjette og sidste runde kunne begge Frederiksberg-skoler blive københavnsmester. I stedet gik mesterskabet til Europaskolen i gruppen op til 6. klasse og til Langhøjskolen i Hvidovre for 0.-3. klasserne.
Skolen ved Bülowsvej havde også en god turnering. Sammen med Skolen på Grundtvigsvej og Skolen ved Søerne kvalificerede de sig til danmarksmesterskabet i skoleskak i april.

Sarah Derlich scorede imponerende syv ud af syv mulige point.

Syv sejre til suveræne Sarah
(Nyhed fra 23. februar 2020)
Mange flere drenge end piger spiller skak, og normalt klarer drengene sig bedst i turneringer. Men der er findes undtagelser, og en af dem er Sarah Derlich fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov. Søndag den 23. februar vandt hun alle sine syv skakpartier i en junior-turnering i Kultur- og Bevægelseshuset, KU.BE, Frederiksberg. I Sarahs gruppe, for børn på 9-10 år, deltog 15 af de dygtigste skak-børn på Sjælland fordelt på 11 drenge og fire piger.

I gruppen for de yngste børn, op til otte år, delte Anker Müller og August Jalving førstepladsen med 6 point ud af syv mulige, mens Leonard Samoilenko kom på andenpladsen med fem point. Alle tre drenge er fra den lokale klub, Skak for sjov.

I den ældste gruppe, for de 11-16 årige gik guldet til Konrad Skovmand Olsen fra skakklubben Odysseus, Gladsaxe, og andenpladsen blev delt af tvillingerne Anton og Laurits Wehding, Amager Skakforening.

Turneringen var led i Københavns Skak Unions grandprix-stævne, hvor klubber i københavnsområdet skiftes til at arrangere skak-turneringer efter samme pointsystem.

Den aktuelle stilling i grandprix findes på Københavns Skak Unions hjemmeside.

Peter Jakobsen, iført Magnus Carlsen-trøjen, vandt alle sine partier i årets juleskak-simultan.

Skakmester gjorde rent bord
(Nyhed fra 16. december 2019)
Man kunne tro, at den 20. verdensmester i skakhistorien, nordmanden Magnus Carlsen, var kommet til Frederiksberg. I hvert fald havde han Carlsen-trøjen på til den efterhånden traditionsrige juleskak-simultan lørdag den 14. december i Skaksalonen på Hostrupsvej 8. Men det var Peter Jakobsen, en af Frederiksbergs bedste skakspillere, som udfordrede 13 spillere fra Skak for sjov på samme tid. Han gik fra bræt til bræt og trak for det meste efter få sekunders betænkningstid, mens modstanderne havde ca. ét minut til at gennemtænke hvert et træk. Og resultatet var det bedst mulige for skakmesteren, som gjorde rent bord med gevinst i samtlige 13 partier. Kun i et enkelt parti, mod 14-årige Thomas Falk, var Peter Jakobsen i knibe og tilstod efter partiet, at han stod til tab. Alligevel lykkedes det også her at finde den rette plan og opnå tilstrækkelig fordel i slutspillet.
Som tak for sin indsats i simultanskakken – og for elite-træning af de mest talentfulde unge i Frederiksberg-foreningen Skak for sjov – fik Peter Jakobsen lov til at behold den Carlsen-trøje, som han havde lånt af Skak for sjov.

Vinderne i mestergruppen. Fra venstre: Durlav, August og Oscar.

Pokaler til juleskak på Amager
(Nyhed fra 8. december 2019)
Det efterhånden traditionsrige julestævne for børn og unge arrangeret af Amager Skakforening blev i år spillet lørdag den 7. december og havde alle 60 pladser besat. 25 deltagere var fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov, som især dominerede i mestergruppen. Oscar Veiergang, 14 år, opnåede her guld, August Jalving, 7 år, sølv og Durlav Sharma, 13 år, bronze. I basisgruppen, som var mellem mestergruppen og begyndergrupperne, var der bronze til Skak for sjov-spilleren Ali Rana, 8 år, og i en begyndergruppe var der også bronze til Samuel Roldsgaard, 6 år, fra samme klub.

I de to begyndergrupper spillede børn fra Skolen ved Bülowsvej med i deres livs første skakturnering. Skoleskakken organiseres af Skak for sjov og ledes af Nikolaj Zeuthen. Alle børn fik medaljer for at dyste i syv runder og medvirke i stævnets øvrige aktiviteter med skak-opgaver og quiz. Et fint og lærerigt arrangement for alle!

August (grøn trøje), Elin og Anker viser pokalerne frem sammen med Duffy, Dansk Skoleskaks maskot.

Guld, sølv og bronze i skoleskak
(Nyhed fra 24. november 2019)
Til danmarksmesterskaberne i skoleskak den 22.-24. november i Ollerup på Fyn viste Frederiksberg-foreningen Skak for sjov sin særlige styrke blandt de yngste børn. I gruppen op til 2. klasse blev de tre første pladser besat af børn fra Skak for sjov. Guldet og dermed DM-titlen gik til Elin Wu, der tillige spiller i Nørrebro Skakklub og nu både er danmarksmester i skoleskak og i Dansk Skak Unions DM-turnering i år. August Jalving opnåede sølv på samme pointscore som Elin, men med dårligere korrektion, dvs. beregning af den samlede score hos modstanderne. Og der var bronze til Anker Müller, der kun tabte sin dyst mod August. Endvidere opnåede to andre Skak for sjov-spillere, Leonard Samoilenko og Ali Rana, fornemme resultater med henholdsvis en femteplads og sjetteplads. 38 børn fra hele Danmark deltog i gruppen, heraf otte fra Skak for sjov, og alle børn spillede 14 partier.

I gruppen for 3.-4. klasse var københavnsmester Asbjørn Vesterkær Slavensky, Skak for sjov, gennem hele turneringen med i førerfeltet. I sidste runde vandt han et flot parti mod den talentfulde Vitus Bondo Medhus fra Kirkebakkeskolen i Vejle. Men da korrektionsberegning – og ikke indbyrdes parti – var afgørende efter pointlighed, gik guldet til Vejle og sølvet til Frederiksberg.

August Jalving, danmarksmester i lynskak.

I gruppen op til 8. klasse opnåede Skak for sjov-spillerne Oscar Veiergang og Thore Creve Fræmohs henholdsvis 3½ point og 3 point ud af 8 mulige.

I fredagens lynskak-turnering, hvor hver spiller kun har fem minutter til hele partiet, var der i den yngste gruppe også dominans fra Skak for sjov. Her var rækkefølgen imidlertid byttet om, så August Jalving blev danmarksmester i denne hurtigtænker-disciplin, mens Elin fik sølv. Anker Müller spillede sig til bronze ligesom i den ordinære turnering.

Se alle resultater fra DM i skoleskak 2019 på Dansk Skoleskaks hjemmeside.

 

Seks Skak for sjov-hold i aktion i Sjællandsrækken
(Nyhed fra 17. november 2019)
Lørdag den 16. november var første af tre spilledage i Junior Sjællandsrækken arrangeret af Københavns Skak Union. 18 hold med fire børn og unge på hvert hold deltager, og Skak for sjov stiller med hele seks hold. Efter første spilledag, hvor der blev spillet tre runder, fører Præstø Skakklub. Skak for sjovs 1. hold er nummer tre, og de øvrige Skak for sjov-hold er nummer 4, 9, 10, 14 og 17. Se de enkelte resultater og den samlede stilling på Københavns Skak Unions hjemmeside.

Asbjørn (grøn trøje) og Leonard viser stolte deres præmier frem.

Skak for sjov fik to københavnsmestre i skoleskak
(Nyhed fra 26. oktober 2019)
Lørdag den 26. oktober var en god dag for de 40 børn fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov, der deltog i københavnsmesterskaberne i skoleskak på N. Zahle Skole. I alt spillede 115 børn fra hele Storkøbenhavn med i turneringen, og særlig godt gik det Skak for sjov-spillerne Leonard Samoilenko og Asbjørn Vesterkær Slavensky, der vandt henholdsvis gruppen op til 2. klasse (inkl. førskolebørn) og 3.-4. klasse. Begge drenge blev overbevisende københavnsmestre ved at vinde alle deres seks partier. I sidste runde spillede Leonard dog en afgørende dyst mod den talentfulde, blot femårige Frederiksberg-pige Frida Bjerregaard Hagen, der også havde scoret fem af fem mulige point. Dysten betød, at Frida måtte tage til takke med sølv.

I gruppen for 7.-8. klasse opnåede Oscar Veiergang, Skak for sjov, en andenplads, mens Ingrid Elmer Nielsen-Refs fra Amager Skakforening vandt gruppen. Også sølv blev det til for Thomas Falk, Skak for sjov, i gruppen for dem, som går på en ungdomsuddannelse. Den gruppe blev vundet af Fezan Sarwar fra N. Zahles Gymnasieskole.

Skakturneringen gjaldt tillige kvalifikation til danmarksmesterskaberne i skoleskak den sidste weekend i november i Svendborg. Her får de nævnte børn og unge følgeskab af disse børn fra Skak for sjov: Alexander Kariniotakis Barnholdt, Ali Rana, Anker Müller, Aske Riisgaard, August Jalving, Bastian Rynkjøb, Elin Wu, Freyja Hougaard, Hannibal Valeur Jaques, Nelly Svendsen, Pavan Venkatraman, Sarah Derlich, Sixten Storm Waage, Thore Creve-Fræmohs og Villads Tolstrup. I alt 19 børn fra Skak for sjov er således klar til DM.

Skak-DM til Elin Wu
(Nyhed fra 6. oktober 2019)
Danmarksmesterskaberne i skak for ungdom, som blev spillet den 4.-6. oktober i Køge, blev en triumf for otteårige Elin Wu (på billedet) fra Nørrebro Skakklub og Frederiksberg-foreningen Skak for sjov. Med sejr i alle sine syv partier erobrede hun danmarksmesterskabet i turneringens yngste gruppe for børn til og med otte år. Tre piger og 10 drenge deltog i gruppen.

Elin Wu begyndte allerede som fireårig at spille i skakklub og har siden udviklet sig til en erfaren turneringsspiller. Hun har tidligere vundet DM for piger til og med otte år, og hun har nu også vist, at hun kan sætte alle jævnaldrende drenge skakmat.

Danmarksmesterskabet i den yngste gruppe var tillige en succes for andre børn fra Skak for sjov. Anker Müller vandt sølv, og August Jalving opnåede bronze.

I grupperne for 9-10 årige, 11-12 årige og 15-16 årige kunne ingen Frederiksberg-skakspillere gøre sig gældende. Men for de 13-14 årige overraskede Oscar Veigergang (på billedet) fra Skak for sjov med at vinde sølv, selv om han var seedet som nr. 18 ud af de 19 deltagere. Kun Casper Yukun Liu fra Ballerup klarede sig bedre. I samme gruppe kunne Hanneibal Valeur Jaques, Skak for sjov, løfte en bronzepokal efter turneringen.

I alt 110 børn og unge deltog i DM for ungdom, som var arrangeret af Dansk Skak Union. 15 af børnene var fra Skak for sjov.

Se resultater på DM-Ungdoms hjemmeside.

Durlav og Frida blev københavnsmestre
(Nyhed fra 22. september 2019)
Københavnsmesterskabet for ungdom lørdag den 21. september var en succes for Skak for sjovs Durlav Sharma i gruppen for de 13-14 årige. Durlav (i midten af billedet) blev københavnsmester med Oscar Veigergang, også Skak for sjov, på andenpladsen.

I gruppen for de yngste børn, op til 8 år, var der ligeledes flotte placeringer til Skak for sjov, som erobrede de første fem pladser: 1. Frida Bjerregaard Hagen,  7 af 7 point! 2. August Jalving, 6 af 7. 3. Leonard Samoilenko, 5 af 7. 4. Bastian Rynkjøb, 4 af 7 og 5. Guru Krishnan, 3 af 7.

Bronze til Nyelandsvej Skole til nordisk mesterskab
(Nyhed fra 8. september)
De danske mestre i skoleskak for hold, Skolen på Nyelandsvej på Frederiksberg, opnåede en tredjeplads i det nordiske mesterskab i skoleskak, som blev holdt i denne weekend i Stockholm. Holdet bestod af Andreas Skovgaard (1. bræt), Emil Skovgaard (2. bræt), Kishichiro Kræmmer (3. bræt) og Asbjørn Vesterkær Slavensky (4. bræt). Den islandske skole, Hörðuvallaskóli, vandt turneringen, og det svenske hold kom på andenpladsen.

Med den nordiske turnering er en æra slut for Skolen på Nyelandsvejs skakhold. Tvillingerne Andreas og Emil Skovgaard er netop begyndt på gymnasiet, og stærke spillere som Sanshiro Kræmmer og Mathias Bechlund, som tidligere har været med til at vinde pokaler for holdet, er også gået ud af skolen. Syv københavnsmesterskaber, seks danmarksmesterskaber og både sølv og bronze til nordiske mesterskaber er det blevet til. Kun guldet i den prestigefyldte nordiske turnering manglede. Men under alle omstændigheder har det været en formidabel sejrsrække for holdet fra Nyelandsvej.

Stor sejr til lille Frida
(Nyhed fra 16. juni 2019)

Frida Bjerregaard Hagen viser stolt sin guldpokal frem.

Hun er fem år, går i børnehaven Mariehønen på Kong Georgsvej, Frederiksberg, og er endnu ikke så høj. Men hun viser allerede talent til at blive en stor skakspiller. Hendes navn er Frida Bjerregaard Hagen, og lørdag den 15. juni vandt hun en begyndergruppe til København Open i skoleskak på Frederiksberg Rådhus. Sejren kom i konkurrence med 15 andre, ældre børn og var ganske overbevisende med gevinst i alle fem runder.
Frida har det seneste halve år spillet i Skak for sjov på Hostrupsvej og deltaget i en del turneringer. Men resultatet til det årlige skak-arrangement på rådhuset er hendes hidtil bedste.
Også andre Frederiksberg-børn klarede sig flot til København Open. Thore Creve-Fræmohs og Carl Boldt vandt hver deres basisgruppe, som er niveauet over begynderne. I den øverste gruppe, mestergruppen, gik det imidlertid knap så godt for de lokale skakbørn. Gruppen blev vundet af svenskeren Valentin Ostenfeld fra Limhamns Skakklub.
København Open i skoleskak spilledes første gang på Frederiksberg Rådhus i 2009. Dengang åbnede den nytiltrådte borgmester Jørgen Glenthøj arrangementet. I år – 10 år efter – blev jubilæumsarrangementet også åbnet af en nytiltrådt borgmester, Simon Aggesen (K). Som en særlig gestus ved jubilæet udførte borgmesteren det første træk for Skak for sjovs dygtigste spiller, 14-årige Hannibal Valeur Jaques. På Hannibals anvisning blev den hvide bonde flyttet fra feltet e2 til e4, og startskuddet til en spændende og lærerig skakdag for de 200 børn og unge i skakturneringen var givet.

Sarah og Svend mødte Carlsen
(Nyhed fra 24. maj 2019)
Verdensmesteren i skak Magnus Carlsen optrådte onsdag den 22. maj til et stort arrangement i Cirkusbygningen i København. Han spillede simultanskak mod et udvalgt hold af 25 danskere, blandt andre den talentfulde otteårige Sarah Derlich fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov. Sarah blev sat skakmat i 21. træk, men hun faldt med ære ligesom de 24 øvrige danskere.

Også den 79-årige skaklegende Svend Hamann fra Frederiksberg Skakforening var udpeget til at møde Carlsen. Hamann er tidligere danmarksmester i skak og med storhedstid i 1970’erne; men mod verdensmesteren anno 2019 var han chanceløs og tabte i 27 træk.

Simultanskakken og aftenens øvrige arrangementer kan ses live på altomskak.dk, og mere omtale af findes på Dansk Skak Unions hjemmeside.

Anker satte alle skakmat
(Nyhed fra 4. maj 2019)

Anker Müller i aktion.

Sjællandsmesterskaberne i skak for børn og unge lørdag den 4. maj i Ballerup blev en særlig succes for 7-årige Anker Müller, der spiller i Frederiksberg-foreningen Skak for sjov. I den yngste gruppe med 14 børn op til otte år vandt det unge talent alle sine ni skakpartier. Ingen undslap Ankers overbevisende angreb og matsætninger!
I turneringen, som var arrangeret af Københavns Skak Union, klarede også andre fra Skak for sjov sig flot. August Jalving fik sølv og Sarah Derlich kom på fjerdepladsen i den yngste gruppe. For de 9-10 årige opnåede Ole Zeuthen sølv og Asbjørn Vesterkær Slavensky bronze, mens Jeppe Falkesgaard fra Brønshøj Skakforening tog guldet i gruppen med otte børn.
Oscar Veiergang tilkæmpede sig en fjerdeplads for de 11-12 årige, og Jens- Corneliu Hansen blev nr. 2 for de 13-14 årige.
Turneringen havde i alt 38 deltagere, heraf 13 fra Skak for sjov.

DM-guld til Nyelandsvej for sjette gang
(Nyhed fra 7. april 2019)
Igen i år lykkedes det Frederiksberg-skolen Skolen på Nyelandsvej at vinde danmarksmesterskabet i skoleskak for hold. Det foregik i weekenden den 6.-7. april i Terndrup i Himmerland, og det var sjette gang skolen vandt turneringen. Holdet bestod af Andreas Skovgaard (1. bræt), Emil Skovgaard (2. bræt), Kishichiro Kræmmer (3. bræt) og Asbjørn Vesterkær Slavensky (4. bræt).

Stor glæde og kæmpe lettelse på Nyelandsvejs hold efter den afgørende kamp mod Køge. Fra venstre: Kishichiro, Andreas og Emil. Nederst: Asbjørn.

Mesterskabet blev afgjort i sidste runde i dyst mod Køge Private Realskole, og det endda i det absolut sidste parti, hvor Andreas Skovgaard sad alene tilbage og skulle opnå remis mod Køges stærke mesterspiller Sander Stage-Steffensen. Det blev særdeles nervepirrende; men remisen blev hevet hjem, og roen i turneringslokalet blev afløst af stor jubel fra holdkammerater, der spændt havde fulgt partiet.

Drengene fra Skolen på Nyelandsvej har spillet skak, siden de gik i 0. klasse, og de ældste af dem går nu i 9. klasse. Undervejs har Sanshiro Kraemmer og Mathias Bechlund også deltaget på holdet, som har vundet DM-guld i alle tre alderskategorier: 0-3. klasse, 0-6. klasse og 0.-9. klasse. Seks mesterskaber er det blevet til, og det i konkurrence med 500-600 skoler med skoleskak landet over. Ingen anden skole i Danmark har præsteret det, og rekorden bliver næppe slået foreløbig.

I danmarksmesterskabets åben række, for skakklubber som er medlemmer af Dansk Skoleskak, sluttede Skak for sjov på andenpladsen efter Skakklubben Frem, Odense. Det er andet år i træk, at Skak for sjov må tage til takke med sølv efter dyst med odenseanerne. Skak for sjovs hold bestod af Andreas Jakobsen (1. bræt), Jens-Corneliu Hansen (2. bræt), Oscar Veigergang (3. bræt), Thore Creve-Fræmohs (4. bræt) og Durlav Sharma (reserve).

I B-rækken, op til 6. klasse, og C-rækken, op til 3. klasse, klarede to andre Frederiksberg-skoler, Skolen på Grundtvigsvej og Skolen ved Søerne, sig flot uden dog at opnå topresultater.

Pokaler til August og Anker til grandprix-turnering
(Nyhed fra 7. april 2019)
81 børn og unge, heraf 25 fra Skak for sjov, deltog i Københavns Skak Unions grandprix-turnering, som sluttede lørdag den 6. april i Ballerup efter seks spilledage i 2018 og 2019. Bedst gik det Skak for sjovs spillere i den yngste gruppe, op til 8 år, hvor August Jalving blev nr. 2 og Anker Müller nr. 3, mens Peter Vedel fra Brønshøj Skakforening vandt gruppen. Anker Müller blev imidlertid nr. 1 på de to sidste spilledage i turneringen, et resultat der lover godt for fremtiden.

Zosia (tv.) og Sarah viser stolte sølvpokalerne frem.

Sølv i pige-DM til Zosia og Sarah
(Nyhed fra 10. marts 2019)
Tre piger fra Skak for sjov og Europaskolen i København tog i weekenden den 9.-10. marts hele vejen til Jetsmark i Nordjylland for at spille med i danmarksmesterskabet i skoleskak for piger og styrke venskabet med andre piger, som spiller skak landet over. Alle tre, Johanna Greisen, Sarah Derlich og Zosia Marzec, klarede det flot.

I gruppen op til otte år deltog otte spillere, og her opnåede Sarah sølv med 11 point ud af 14 mulige. DM blev Leia Andries fra Østre Skole i Middelfart.
I gruppen op til 10 år var der 16 deltagere; med 5,5 point af syv mulige blev det også til sølv for Zosia, mens Johanna tilkæmpede sig fire point og en 6. plads. I denne gruppe blev Liva Buddha Jensen danmarksmester.

Tre Frederiksberg-skoler til skak-DM
(Nyhed fra den 7. marts 2019)
Det var en god skakdag for Frederiksbergs skoler, da omkring 350 børn og unge fra hele Storkøbenhavn dystede i det årlige københavnsmesterskab for hold onsdag den 6. marts på Mølleholmskolen i Taastrup. Turneringen var arrangeret af Københavns Skoleskak og gjaldt tillige kvalifikation til danmarksmesterskabet i skoleskak den første weekend i april.

Skolen ved Søerne kvalificerede sig i C-rækken til DM. Fra venstre er det Aydin, Christian, Luis og Noam.

Bedst gik det i A-rækken, til og med 9. klasse, hvor 11 hold deltog, og Skolen på Nyelandsvej genvandt sit mesterskab efter en afgørende kamp mod Tranegårdsskolen fra Gentofte. Holdet bestod af Andreas Skovgaard (1. bræt), Emil Skovgaard (2. bræt), Kishichiro Kræmmer (3. bræt) og Asbjørn Vesterbæk Slavensky (4. bræt).

I B-rækken med 30 hold til og med 6. klasse kvalificerede Skolen på Grundtvigsvej sig til DM. Rækken blev vundet af Europaskolen, hvoraf tre af holdets fire spillere træner i Frederiksberg-foreningen Skak for sjov. Skolen på Duevej havde også et hold med i B-rækken, men holdet endte trods en god start på turneringen uden for DM-kvalifikation.

I C-rækken med 36 hold til og med 3. klasse deltog tre hold fra Skolen på Bülowsvej, to fra Skolen på Duevej, to fra Skolen ved Søerne og et fra Skolen på Grundtvigsvej. Her klarede Skolen ved Søernes 1. hold og Skolen på Grundtvigsvej kravet om kvalifikation til DM. N. Zahle blev københavnsmestre, og Europaskolen fik sølv.

Alt i alt en spændende skakdag for de mange skakbørn, og mere spænding venter de børn og unge fra tre Frederiksberg-skoler, der skal til DM i april i Terndrup i Himmerland.

B-finale sejr i sjællandsrækken til Skak for sjov
(Nyhed fra den 3. marts 2019)
Der var spænding om resultatet til sidste runde og sidste træk, da 16 hold mødtes i Dansk Skak Unions juniorrække Sjælland lørdag den 2. marts i kulturhuset Tapeten i Ballerup. Holdene havde dystet til to tidligere stævner (den 17/11-2018 og 19/1-2019) og var nu klar til den store finaledag.

Anker Müller på 7 år vandt alle sine partier i sin debut i holdturneringen.

Skak for sjovs 1. hold spillede med blandt de 10 hold i finalegruppe B, og med 18½ point – og blot et halvt point forspring – sejrede holdet i denne gruppe. Holdet bestod af Thomas Falk (1. bræt), Oliver Wu (2. bræt), Asbjørn Vesterkær Slavensky (3. bræt) og Ole Zeuthen (4. bræt). Brobizz fra Nørrebro Skakklub blev nr. 2, og tre hold delte tredjepladsen.

Skak for sjovs 2. hold havde efter turneringens 2. spilledag overraskende præsteret det, som 1. holdet ikke formåede, nemlig at kvalificere sig til A-finalen. Trods god fight og et par flotte enkeltmandsresultater til Aske Roland Riisgaard og Thore Creve-Fræmods måtte holdet tage til takke med en 6. og sidste plads. Vinderen af gruppen blev Amager Skakforening; BMS Skak fik sølv og Køge Skakklub bronze.
Finaledagens bedste enkeltmandsresultat for Skak for sjov opnåede Ole Zeuthen (4. bræt på 1. holdet) med 2½ point ud af tre mulige og Anker Müller (4. bræt på 3. holdet), som vandt alle sine tre partier.

Alt i alt en fin turnering, som gav betydelig kamperfaring og styrkede venskabet blandt de mange aktive skakbørn.
Se den samlede slutstilling på Københavns Skak Unions hjemmeside.

August Jalving på 6 år delte førstepladsen i gruppen op til 8 år.

Grandprix-sejr til August på 6 år
(Nyhed fra den 25. februar 2019)
Lørdag den 23. februar dystede 52 børn og unge i Københavns Skak Unions grandprix-turnering. På grund af de mange tilmeldte blev både lokaler i Nørrebro Skakklub og i Skak for sjov på Frederiksberg taget i brug.

Fra Skak for sjov deltog 16 børn, og bedst gik det for 6-årige August Jalving, der i gruppen af børn op til 8 år delte førstepladsen med Malliie Stage-Steffesen fra BMS Skak. I samme gruppe var der også flotte resultater til andre Skak for sjov-børn: Johanne Greisen, Anker Müller og Bastian Rynkjøb.

I gruppen for de 8-10 årige opnåede Asbjørn Vesterkær Slavensky fra Skak for sjov en andenplads, mens Jeppe Hald Falkesgaard, Brønshøj, overbevisende vandt gruppen efter sejr i alle sine syv partier.

For de 10-12 årige var der ingen topplaceringer til Skak for sjov. Gruppen blev vundet af Daniel Tuk Hartsø Jarlskov, Nørrebro Skakklub, med 5½ point ud af 6 mulige.
Alt i alt en god skakdag som bidrog til styrket venskab mellem børnene på tværs af skakklubber.

Begyndergruppe 2 – Orlando Bisp med hat forrest til venstre vandt alle sine syv partier.

Sejr til Ali og Orlando til juleskak
(Nyhed fra den 2. december 2018)
Søndag den 2. december spillede 57 børn med i juleskakstævne arrangeret af Amager Skakforening. Skak for sjov var godt repræsenteret, og børnene havde en lærerig dag i gode rammer i kulturhuset Prismen.

I begyndergruppe 1 opnåede Ali Rana fra Skak for sjov 6½ ud af 7 mulige point, og det rakte til en flot førsteplads i gruppen med 15 børn. Marius Gaard, Amager Skakskole, og Adrian Prohnitchi, Skak for Sjov, delte andenpladsen.

En meget overbevisende sejr fik også Orlando Bisp fra Skak for sjov i begyndergruppe 2. Orlando vandt samtlige syv partier i den store gruppe med 27 børn. Theodor Rasmussen, Skak for sjov, blev nr. 2, og Johan Eikers og Sarah Derlich, begge Skak for sjov, delte tredjepladsen.

Turneringens gruppe for de 15 dygtigste børn og unge blev vundet af William Pihl fra Odysseus Skakklub i Gladsaxe. Præmien var en fin skakbrik i skikkelse af Robin Hood. Christian Derlich, Skak for Sjov, kom på en delt 2.-5. plads.

Lukas Iskos – hurtigtænker, men også god til at fordybe sig ved skakbrættet.

Lukas Iskos DM i hurtigtænkning
(Nyhed fra den 25. november 2018)
I weekenden den 23.-25. november dystede omkring 250 børn fra hele Danmark i danmarksmesterskaberne i skoleskak. Det foregik i Ollerup på Fyn og blev indledt med DM i lynskak, hvor hver spiller kun har fem minutter til hele skakpartiet. Her viste den 11-årige Lukas Iskos fra Skolen på Grundtvigsvej sin store styrke i hurtigtænkning ved at vinde i gruppen af børn på 11-12 år. Lukas vandt alle sine seks partier.

I mesterskabets hovedturnering, der gav børnene længere betænkningstid, var Lukas Iskos også i førerfeltet og scorede 7 ud af 8 mulige point i gruppen med 54 børn på 11-12 år. Ture Jungberg Nielsen fra Aalborg opnåede samme score, og da han havde bedre korrektion, dvs. beregning af modstanderens samlede point, måtte Lukas tage til takke med sølvet.

I alt havde Frederiksberg-foreningen Skak for sjov 16 børn og unge med til det årlige mesterskab. Københavnsmester Emil Skovgaard blev nummer fire i gruppen for de 15-16 årige, og Asbjørn Vesterkær Slavensky havde også en meget fin turnering i gruppen for de 9-10 årige. Kun et nederlag i sidste runde betød, at Asbjørn måtte slippe toppen i gruppen med 58 deltagere fra hele Danmark.

Alle resultater fra DM findes på Dansk Skoleskaks hjemmeside.

God start for Skak for sjov i holdkamp i Sjællandsrækken
(Nyhed fra 19. november 2018)
Skak for sjov deltog lørdag den 17. november med tre hold i Junior-Sjællandsrækken, som er en turnering arrangeret af Københavns Skak Union. Hvert hold har fire spillere, og i alt er 16 klubber fra Sjælland med.

Junior-Sjællandsrækken spilles i kulturhuset Tapeten i Ballerup.

Skak for sjovs 1. hold fik en flot start ved at vinde to runder og spille en match uafgjort 2-2 på den første spilledag. Det placerer holdet som nummer 2 i turneringen, der forløber over ni runder på tre spilledage. Holdet består af Thomas Falk (1. Bræt), Oliver Wu (2. Bræt), Asbjørn Vesterkær Slavensky (3. bræt) og Ole Zeuthen (4. bræt).

I 4. runde på næste spilledag den 19. januar venter holdet Black Knights fra Præstø Skakklub, som fører turneringen efter tre sejre.

Skak for sjov 2 og Skak for sjov 3 mødte stærk modstand på første spilledag. Alligevel lykkedes det Skak for sjov 2 at opnå 2-2 med Nørrebro Skakklubs 1. hold, som de seneste år har vundet turneringen. Især Durlav Sharmas sejr på 1. bræt vakte opmærksomhed.

Skak for sjovs hold består af de børn og unge, der er medlemmer af Dansk Skak Union.

Resultater fra turneringen findes på Københavns Skak Unions hjemmeside.

Guld til Emil Skovgaard i københavnsmesterskab i skoleskak
(nyhed fra 28. oktober 2018)
Over 50 børn og unge fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov deltog den 27. oktober i det årlige københavnsmesterskab i skoleskak på N. Zahles Skole. Bedst gik det Emil Skovgaard, der vandt i gruppen for 15-16 årige og dermed er københavnsmester. Læs mere om og se billede af Emil, der er hjælpeinstruktør i Skak for sjov.

Også Johanna Greisen opnåede et meget flot resultat, da hun i gruppen for børn op til otte år fik sølv. Se billede af Johanna nedenfor.

I alt spillede 135 børn og unge med i mesterskabet. Den bedste fjerdedel i hver aldersgruppe kvalificerede sig til danmarksmesterskaberne i skoleskak, og det lykkedes for 14 spillere fra Skak for sjov: Johanna Greisen og Roman Volkov for de 6-8 årige; Asbjørn Vesterkær Slavensky, Aske Roland Riisgaard, Christian Derlich, Nelly Amin Svendsen, Ole Zeuthen og Tunav Chand Penki for de 9-10 årige; Thore Creve-Fræmohs og William Strauss for de 11-12 årige; Jens-Corneliu Hansen, Neo Gottlieb og Thomas Falk for de 13-14 årige, og Emil Skovgaard for de 15-16 årige.

Johanna Greisen i dyst med Simon fra Amager Skakforening.

Desuden er Bastian Rynkjøb og Christian Jørgensen fra Skak for sjov klar til skoleskak-DM i kraft af 1. pladser i hver deres gruppe til kommunemesterskab i Hvidovre. Det samme er Lukas Iskos fra Skolen på Grundtvigsvej (dog ikke medlem af Skak for sjov) for de 11-12 årige og Hannibal Valeur Jaques for de 13-14 årige på grund af deres høje styrketal (rating).

Alt i alt er 17 børn og unge fra Skak for sjov kvalificeret til DM, og det er betydeligt flere end før i foreningens femårige historie.

Til københavnsmesterskabet blev der uddelt to figtherpræmier i hver aldersgruppe.  Fire spillere fra Skak for sjov kæmpede sig til den anerkendelse på skakbrætterne, nemlig Ann Wu og Nina Buharu hos de yngste samt Andrej Trayanovska og Luis Merker Alzaga hos de næstyngste.

Blindskakspiller Dan Andersen (i grøn skjorte) med ryggen til skakspillet i dyst mod Ole Zeuthen og Orlando Bisp fra Skak for sjov.

Blindskakspiller kom og sejrede, men uden at se
(nyhed fra 13. oktober 2018)

Frederiksbergs bedste skakspiller, Dan Andersen, viste til Kulturnatten fredag den 12. oktober sine særlige evner som blindskakspiller. Det foregik på det store skakspil på Kejserinde Dagmars Plads, over for Frederiksberg Centret.

Med ryggen til skakspillet dirigerede skakmesteren sin hær af skakbrikker ved fx at kommandere løber fra f1 til b5, og hans makker, Hannibal Valeur Jaques, udførte trækkene på det store bræt. Modstander-holdet bestående af to af de talentfulde børn fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov, Ole Zeuthen og Orlande Bisp, kæmpede bravt. Og selv om drengene så på spillet og talte sammen om trækkene, måtte de til sidst opgive skakpartiet i en håbløs stilling med en dronning mindre.

De mange skak-interesserede tilskuere kunne til sidst klappe af skak-hærføreren Dan Andersen, der som en anden Julius Cæsar kom og sejrede, men i modsætning til den romerske kejser klarede opgaven uden at se!

Sølv til Skolen på Nyelandsvej i nordisk mesterskab i skoleskak
(nyhed fra 10. september 2018)

Fra venstre: Andreas, Emil, Sanshiro og Kishichiro. Fotograf Cara O’Dricoll.

De femdobbelte danmarksmestre for hold i skoleskak, Skolen på Nyelandsvej, opnåede en flot andenplads i det nordiske mesterskab i skoleskak, som blev holdt i denne weekend i Finland. Holdet bestod af Andreas Skovgaard (1. bræt), Emil Skovgaard (2. bræt), Sanshiro Kræmmer (3. bræt) og Kishichiro Kræmmer (4. bræt).

Guldet var inden for rækkevidde inden sidste runde, hvor Skolen på Nyelandsvej mødte den islandske skole, Hörðuvallaskóli. Men Frederiksberg-skolen tabte og måtte tage til takke med sølvet, mens islændingene vandt turneringen. Norge blev henvist til tredjepladsen, selv om landet både har en stor bredde og stærk elite i skoleskakken med effekten fra verdensmester Magnus Carlsen.

Andenpladsen til det nordiske mesterskab er det hidtil bedste resultat for Skolen på Nyelandsvej i den prestigefyldte nordiske skakturnering.

4.320 skakbrikker i spil på Frederiksberg Rådhus
(nyhed fra 6. maj 2018)
Med 270 børn ved skakbrætterne lørdag den 5. maj på Frederiksberg Rådhus var der deltagerrekord til den årlige København Open i skoleskak. I alt blev der flyttet rundt på 4.320 brikker til turneringen arrangeret af Frederiksberg-foreningen Skak for sjov og Københavns Skoleskak.

Mestergruppen blev vundet af Mikkel Mejlvang fra Bornholm, og de mange svenske børn bidrog også til at begrænse den resultatmæssige succes for de lokale Skak for sjov-børn. Dog var der i de fire begyndergrupper sølvpokaler til Theodor S. Rasmusssen og Nikolaj Bertram samt bronze til Samuel Tvede. Og i de fem basisgrupper, som er niveauet mellem mester og begyndere, blev der sølv til Asbjørn Slavensky og Rasmus W. Hansen samt bronze til Aske Riisgård, Durlav Sharma og Zoaia Marzec. Alle de nævnte børn spiller i Skak for sjov eller skoleskak på en af Frederiksbergs skoler.

Se resultater og billeder på Københavns Skoleskaks hjemmeside.

Skolen på Nyelandsvej vandt danmarksmesterskabet for femte gang
(nyhed fra 22. april 2018)

Danmarksmesterskabet i skoleskak den 20.-22. april i Nykøbing Faster blev en ny succes for holdet fra Skolen på Nyelandsvej. Med sejr i alle syv runder i rækken for elever fra 1.-9. klasse vandt skolen sit femte mesterskab, og holdet indskrev sig dermed i Dansk Skoleskaks 58. årige historie med en enestående præstation. Holdet bestod af Andreas Skovgaard (1. bræt), Emil Skovgaard (2. bræt), Sanshiro Kræmmer (3. bræt) og Kishichiro Kræmmer (4. bræt).

I den yngste række, for elever fra 1.-3. klasse, opnåede Skolen på Grundtvigsvej et flot resultat ved at vinde B-finalen. Og i den åbne række, for skakklubber som er medlemmer af Dansk Skoleskak, var der sølvpokal til Frederiksbergs skakklub for børn, Skak for sjov – og guld til skakklubben Frem, Odense.

Holdet fra Skolen på Grundtvigsvej: Ole (øverst til venstre), Akhila (øverst til højre), Lukas (nederst til venstre) og Gustav (nederst til højre). Fotograf Robert Wagner.

Skolen på Grundtvigsvejs hold bestod af Ole Zeuthen (1. bræt), Akhila Nelund (2. bræt), Lukas Keisala Rodriguez  (3. bræt) og  Gustav Kamarin Wagner (4. bræt), mens Skak for sjovs hold var Hannibal Valeur Jaques (1. bræt), Andreas Jakobsen (2. bræt), Jens-Corneliu Hansen (3. bræt) og Asbjørn Slavensky (4. bræt).

Årets resultat viser, at Frederiksberg stadig er en kommune helt i front i dansk skoleskak.

 

 

 

Københavnsmesterskab for 7. gang til Skolen på Nyelandsvej
(nyhed fra 8. marts 2018)

Fra venstre: Kishichiro, Andreas, Emil og Sanshiro

Skolen på Nylandsvej på Frederiksberg blev igen i år suveræn vinder af københavnsmesterskabet i skoleskak for hold, da ca. 300 børn mødtes den 7. marts til dyst i det klassiske brætspil på Gerbrandskolen på Amager.

Hvert hold bestod af fire skoleelever, og der blev spillet i grupper inden for tre klassetrin, til 3. klasse, 6. klasse og 9. klasse. Holdet fra Nyelandsvej deltog blandt de ældste og bestod af Andreas Skovgaard, Emil Skovgaard, Sanshiro Kræmmer og Kishichiro Kræmmer.

Nyelandsvej sejrede på alle fire brætter i fire runder, mens holdet nøjedes med en 2½-1½ point-sejr over Stensgård Skole fra Gladsaxe. På intet tidpunkt var der tvivl om det samlede resultat.

Drengene fra Nyelandsvej har spillet på samme hold siden 2. klasse; de har været københavnsmestre inden for alle tre klassetrin, og årets sejr er det syvende københavnsmesterskak i træk. Holdet er desuden forsvarende danmarksmestre ud af de over 600 skoler med skoleskak i Danmark. Og hvis de genvinder mesterskabet i april, er det femte gang, de får guldpokal med hjem til skolen.

Foruden Skolen på Nyelandsvej lykkedes det Skolen på Grundtvigsvej i den yngste gruppe at kvalificere sig til DM i skoleskak.

I åben række, for klubber der er medlemmer af Dansk Skoleskak, blev københavnsmesterskabet vundet af Skak for sjov efter en overbevisende sejr over Amager Skakforening i sidste og afgørende runde. Holdet bestod af Hannibal Valeur Jaques (1. bræt), Andreas Jakobsen (2. bræt), Jens-Corneliu Hansen (3. bræt) og Asbjørn Slavensky (4. bræt).

 

Årets navne i 2017 i Skak for sjov
(nyhed fra 16. december 2017)

Zosia Marzec klar ved skakbrættet til en ny runde til DM i skoleskak 2017.

Frederiksberg-foreningen Skak for sjov, som er Danmarks største skakklub for børn og unge, har haft juleafslutning med præmier og prisuddelinger. Blandt de 180 skakglade børn blev otteårige Zosia Marzec kåret som årets spiller på grund af hendes engagement til træning, flittige deltagelse i skakturneringer og flotte resultater til københavnsmesterskab i skoleskak i oktober og danmarksmesterskabet i skoleskak i november. Desuden vandt hun Skak for sjovs efterårsturnering på det bedre-niveau ved at vinde alle sine syv partier i en gruppe med 15 børn på 6-10 år. Zosia spiller også skoleskak og har i 2017 spillet med på skolens hold til DM i skoleskak.

Rebecca Artych på seks år fik prisen som årets talent. Rebecca har været aktiv i Skak for sjov i hele 2017 og har gjort betydelige fremskridt i det klassiske brætspil. Med sit rolige gemyt og store glæde ved skakspillet har hun allerede vist god spilforståelse, og til Skak for sjovs efterårsturnering opnåede hun en tredjeplads i en gruppe med 15 børn på 6-10 år.

Skakforeningens pris som årets kammerat gik til 12-årige Neo Gottlieb, som i 2017 har deltaget flittigt i alle Skak for sjovs aktiviteter, herunder Skaksalonen om lørdagen kl. 10-12 på Hostrupvej. Med sin nysgerrighed over for at lære nyt om skakspillets mange varianter og mysterier og med sin venlighed over for alle børn som voksne er Neo med rette respekteret af alle, han møder i skakmiljøet.

Tæt på DM-titel i skoleskak
(Nyhed fra 28. november 2017)
Med en sejr i ottende og sidste runde i weekendens danmarksmesterskab i skoleskak i Ollerup på Fyn kunne Lukas Iskos (billedet) fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov sikre sig DM-titlen i gruppen for de 11-12 årige børn. Det blev en dramatisk dyst mod Simon Ehrenreich fra Odense, og det så længe ud til, at Lukas havde et afgørende gennembrud på dronningefløjen. Men partiet blev afviklet til et lige tårnslutspil og endte remis, så drengen fra Skolen på Grundtvigsvej måtte tage til takke med en fjerdeplads ud af 46 af Danmarks dygtigste skoleskakbørn i aldersgruppen.

I gruppen med 55 børn på ni til 10 år var Jeppe Hald Falkesgaard fra Skak for sjov med i førerfeltet gennem hele skakturneringen. Han opnåede seks ud af otte point – samme score som Lukas i sin gruppe – og det rakte til en sjetteplads. I lynskakturneringen fredag aften, hvor hver spiler havde blot fem minutter på skakuret til hele skakpartiet, gik det endnu bedre for Jeppe, da han sluttede på andenpladsen.

I den yngste gruppe, for de syv-otteårige, sloges 44 børn på skakbrætterne. Bedste Frederiksberg-resultat var her en tredjeplads til Tunav Chand Penki efter fire sejre, tre remisser og et tabsparti. Tunav har kun spillet i Skak for sjov i et halvt år og har således på kort tid vist stort talent for det klassiske brætspil.

I alt deltog syv børn fra Skak for sjov i danmarksmesterskabet, og de bidrog alle til, at de mange børn fra københavnskredsen til slut kunne løfte en stor pokal som bevis på, at kredsen vandt den prestigefyldte konkurrence om Danmarks bedste skoleskakkreds.

Læs mere og se alle resultater på Dansk Skoleskaks hjemmeside.

God træning til venskabsdyst på Amager
(Nyhed fra 8. november 2017)

Skakdyst på Amager.

God koncentration og god stemning ved alle skakbrætter.

Tirsdag den 7. november spillede 16 børn fra Skak for sjov mod 16 børn fra Amager Skakforening, og det blev til en god og lærerig eftermiddag i Amagers skaklokale i kulturhuset Prismen.

Begge hold var delt op fra 1. til 16. bræt, og hvert barn spillede to partier, et med hvid og et med sort mod samme modstander. Slutresultatet var ikke så vigtigt, hvis det ikke var fordi Skak for sjov vandt (!), og det endda overbevisende med 19 ½ – 12½. Så Amager Skakforening var på alle måder gæstfrie.

Seks af børnene fra Skak for sjov vandt begge deres partier. Det var Hannibal Valeur Jaques (1. bræt), Jeppe Hald Falkesgaard (3. bræt), Neo Gottlieb (9. bræt), Christian August Jørgensen (10. bræt), Sophus A. Gammelgaard (13. bræt) og Sarah Derlich (16. bræt).

Tak til Sven Løntoft og de andre skak-instruktører fra Amager Skakforening for et fint og lærerigt arrangement.

Gode resultater for Skak for sjov til KM i skoleskak
(Nyhed fra 30. november 2017)
Frederiksberg-foreningen Skak for sjov havde 43 børn med til weekendens store københavnsmesterskab i skoleskak på Nr. Zahle Skole, og for fire af dem blev det resultatmæssigt en særlig god dag.

I gruppen af børn på 7-8 år endte Tunav Chand Penki på en femteplads og Zofia Marzec på en fjerdeplads, og de kvalificerede sig begge til danmarksmesterskaberne i skoleskak.

I gruppen for de 9-10 årige havde flere børn fra Skak for sjov inden turneringens sidste runde mulighed at kvalificere sig til DM, men det lykkedes kun for William Strauss.

Det bedste lokale resultat blev opnået af Lukas Iskos, som går på Skolen på Grundtvigsvej. Han scorede seks ud af syv mulige point i gruppen for de 11-12 årige, og det rakte til en andenplads. Københavnsmester blev Silas Høyerup fra Atheneskolen.

To piger på Skolen på Duevej, Asta Marie Størup og Eline Creve Fræmohs, fik særlig anerkendelse for fight og fair play i deres grupper, og de modtog med stolthed deres præmier.

10- årige Viktoria slog skak-mesteren
(nyhed fra 25. juni 2017)

Simultanskak

Peter Jakobsen i aktion til simultanskak.

I skaksalonen på Hostrupsvej tog 14 skakspillere udfordringen op lørdag den 24. juni og spillede med i simultanskak mod en af Frederiksbergs bedste skakspillere, Peter Jakobsen. De fleste deltagere var børn fra den lokale forening Skak for sjov, men også voksne forsøgte at finde snedige træk for at udmanøvrere skakmesteren.

Efter 1 ½ times spil, hvor Peter Jakobsen bevægede sig fra bræt til bræt og udførte hvert træk efter få sekunders betænkningstid, havde han vundet 10 af de 14 skakpartier. Men så indtraf sensationen: I en ellers meget fordelagtig stilling for mesteren, overså han i partiet mod den 10-årige Viktoria Artych et matangreb på ottende og sidste række. Viktoria Artych greb omgående chancen og gennemførte en flot matsætning af mesterens konge. Peter Jakobsen lykønskede Viktoria med sejren, og klapsalverne fra de øvrige spillere og tilskuerne fyldte skaklokalet.

Peter Jakobsens overseelse påvirkede imidlertid ikke spillet i de resterende skakpartier. Med sikker hånd førte han de sidste tre partier til sejr, så han samlet opnåede en score på 13-1. Skaksimultanen varede to timer, og Peter Jakobsen udførte i alt ca. 500 træk.

Lukas var iskold med skakbrikkerne
(nyhed fra 2. maj 2017)
København Open i skoleskak den 29. april på Frederiksberg Rådhus blev en stor triumf for den kun 10-årige Lukas Iskos, som spiller i foreningen Skak for sjov. Med 6½ point af 7 mulige vandt han mestergruppen foran klubkammeraterne Hannibal Valeur Jaques, 11 år, og Emil Skovgaard, 14 år. I alt 17 børn deltog i gruppen og 200 børn i hele turneringen.

Lukas Iskos, som går på Skolen på Grundtvigsvej, tangerede med sejren en rekord fra 2009 som den hidtil yngste titelindehaver af ”Mester i København Open i skoleskak”.

Vinderne i de tre basisgrupper var Mathias Frej Gyring-Nielsen, Køge Skakskole, Magni Cederholm, Sigerslevøster Privatskole, og Fezan Sarwar, N. Zahles Seminarieskole.

Bedste lokale (Frederiksberg) resultat var en 2. plads til Ole Zeuthen, Skolen på Grundtvigsvej, og en 3. plads til Tobias Vabø-Rasmussen, Skak for sjov.

Begyndergrupperne blev vundet af William Grønn Jensen, Køge Private Realskole, Silas Sønderaard, Odysseus Skakforening, Oscar Edroth, Limhamn Skakklub i Malmø, Jacob Guldmann, Køge Private Realskole, og Aron Wigelius, Limhamn Skakklub i Malmø.

Xander Andersen Tranekjer og Harald Munk Plum fra Skak for sjov opnåede en 2. plads i hver deres gruppe.

Skolen på Grundtvigsvej blev mester i skoleskak
(nyhed fra 27. marts 2017)
Fredag den 24. marts dystede Frederiksbergs skoler om kommunemesterskab i skoleskak for børn op til 6. klasse. Søndermarkskolens flotte aula dannede ramme for arrangementet, hvor 48 børn fordelt på seks skolehold a otte børn deltog.

Skolen på Grundtvigsvej vandt turneringen, men afgørelsen faldt først i femte og sidste runde mod Skolen på Duevej. Hvis blot Duevej opnåede tre ud af otte point, ville de vinde. Det lykkedes akkurat ikke, så skolen måtte tage til takke med en andenplads. Værterne fra Søndermarkskolen vandt bronze efter tæt opgør med Skolen ved Søerne.

Alle børn havde en lærerig dag ved skakbrætterne, og stort set alle fik point. På 1. bræt scorede Lukas Iskos fra Grundtvigsvej bedst ved at vinde alle sine fem skakpartier.

Skolen på Nyelandsvej igen mestre i skoleskak
(nyhed fra 10. marts 2017)
Fire af Frederiksbergs dygtigste skakbørn – Andreas Skovgaard, Emil Skovgard (billedet), Sanshiro Kræmmer og Kishichiro Kræmmer – har gennem flere år repræsenteret Skolen på Nyelandsvej til skoleskakturneringer. Onsdag den 8. marts gjaldt det københavnsmesterskabet i skoleskak med over 300 børn ved skakbrætterne i Hvidovre Medborgerhus.

Med 18 point ud af 20 mulige vandt drengene turneringen i A-gruppen, dvs. for børn til og med 9. klasse, og kan dermed fortsat kalde sig københavnsmestre i skoleskak. Den afgørende dyst stod mod ærkerivalerne fra Atheneskolen. Men denne gang var Frederiksberg-skolen suveræn ved at vinde på alle fire brætter.

I B-gruppen for børn til og med 6. klasse opnåede Skolen på Duevej en delt sjetteplads ud af 22 hold og blev bedste Frederiksberg-skole. Og i C-gruppen op til 3. klasse spillede Skolen ved Bülowsvej sig til en delt syvendeplads ud af 37 hold og blev her Frederiksbergs bedste skole.

Årets navne i 2016 i Skak for sjov
(nyhed fra 18. december 2016)
Frederiksberg-foreningen Skak for sjov, som er Danmarks største skakklub for børn og unge, har haft juleafslutning med præmier og prisuddelinger. Blandt de 180 skakglade børn blev 10-årige Lukas Iskos kåret som årets spiller på grund af hans københavnsmesterskab i skoleskak i oktober og en topplacering til danmarksmesterskabet i november. Desuden har han i sin aldersgruppe repræsenteret Danmark til europamesterskabet i skak for børn og unge, som foregik i august i Prag.

Simon Tilsted Bundgaard på otte år fik prisen som årets talent. Med sit rolige gemyt og store glæde ved skakspillet har Simon Tilsted Bundgaard på kort tid opnået flotte resultater til skakturneringer for børn. En placering i den bedste tredjedel af feltet til danmarksmesterskabet i skoleskak tegner godt for fremtiden.

Skakforeningens pris som årets kammerat gik til niårige Viktoria Artych. Siden hun var seks år, har Viktoria Artych spillet med i Skak for sjov på Hostrupsvej. Med sit engagement og fokus er hun et glimrende eksempel på, at skak både har et seriøst formål og er en sjov fritidsaktivitet.

augustogthorePokaler til juleskak
(nyhed fra 4. december 2016)
Børn fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov på Hostrupsvej klarede sig flot i årets store juleskakstævne for børn og unge i København. Det foregik lørdag den 3. december i Prismen på Amager.

I begyndergruppen med 32 deltagere vandt 8-årige Aske Roland Riisgaard guld efter en fornem skakmat i det syvende og afgørende skakparti. I samme gruppe opnåede klubkammeraten Xander E. Balslev, 9 år, en tredjeplads og fik bronzepokal med hjem.

I gruppen for de øvede børn deltog en halv snes børn fra Skak for sjov. Bedst gik det 10-årige August Svanholt, som vandt sølv efter fem sejre, et tabsparti og en remis. Førstepladsen indtog Jens-Corneliu Cazacu Hansen fra Zahle Seminarieskole.

De dygtigste og mest erfarne skakbørn spillede i en mestergruppe, hvor 11-årige Hannibal Valeur Jaques fra Skak for sjov blev nr. 2. Her gik guldet til Silas Høyerup fra Atheneskolen.

Omkring 80 børn deltog i juleskakstævnet.

williamoenielsenskoleskakdm2016ilynWilliam Østergaard-Nielsen vandt DM i lynskak
(nyhed fra 28. november 2016)
I weekenden den 25.-27. november dystede omkring 200 børn fra hele Danmark i danmarksmesterskaberne i skoleskak. Det foregik i Ollerup på Fyn og blev indledt med DM i lynskak, hvor hver spiller kun har fem minutter til hele skakpartiet. Her viste den 10-årige William Østergaard-Nielsen fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov sin store styrke i hurtigtænkning ved at vinde i gruppen af børn på 9-10 år.

I danmarksmesterskabets hovedturnering, der gav børnene længere betænkningstid, tydede alt på et danmarksmesterskab til den 9-årige københavnsmester Lukas Iskos fra Skolen på Grundtvigsvej. Efter fem runder havde han scoret de maksimale fem point mod blandt andre den regerende danmarksmester, Marius Bøss Sørensen fra Skive. Men nogle få dårlige træk i de sidste to partier var nok til, at DM gled ham af hænde, og han måtte tage til takke med en fjerdeplads.

Også andre af børnene fra Skak for sjov klarede sig flot i det store stævne. I gruppen af de yngste børn, op til 8 år, fik Valdemar Østergaard-Nielsen en bronzepokal med hjem, og i gruppen af 11-12 årige blev Hannibal Valeur Jaques nr. 4.

lukasiskos2Guld til Lukas i skoleskak
(nyhed fra 30. oktober 2016)
Lukas Iskos (billedet) fra Skak for sjov vandt overbevisende københavnsmesterskabet i skoleskak i gruppen af børn på 9-10 år. Turneringen blev spillet lørdag den 29. oktober på Nr. Zahle Skole med 95 deltagere, heraf 32 børn i Lukas’ gruppe.

Lukas har trænet i Skak for sjov de seneste to år, og hans glæde og talent for spillet har længe været tydelig.

Også andre børn fra Skak for sjov klarede sig flot i turneringen og har sammen med Lukas kvalificeret sig til årets danmarksmesterskab i skoleskak den sidste weekend i november. Det gælder August Svanholt, Hannibal Valeur Jaques, Valdemar Østergaard-Nielsen, William Strauss og William Østergaard-Nielsen.

Sølv og bronze til skak-DM
(nyhed fra 3. oktober 2016)
Seks af de dygtigste børn i foreningen Skak for sjov spillede i weekenden den 30. septemer-2. oktober med i danmarksmesterskaberne for ungdom arrangeret i Køge af Dansk Skak Union.

pokalvindereiuskak

Fra venstre mod højre de tre pokalvindere fra Skak for sjov: Lukas, Valdemar og William.

Bedst gik det for William Østergaard-Nielsen og Lukas Iskos, der begge scorede 5½ point ud af 7 mulige i gruppen for børn på 8-10 år. Det rakte til sølv til William og bronze til Lukas efter beregning af, hvem der havde mødt de stærkeste modstandere i gruppen med 32 deltagere. Gruppen blev overbevisende vundet af Marius Bøss Sørensen fra Skive Skakklub.

I den yngste gruppe for børn op til 8 år scorede Valdemar Østergaard-Nielsen 5 point af 7 mulige og fik dermed bronze i gruppen med 12 deltagere.

I syvende og sidste runde kunne Nelli Dyndgaard med en sejr have opnået en toppladering for piger op til 8 år. Nelli tabte partiet og måtte tage til takke med 4. pladsen i pigegruppen.

I de ældre grupper deltog endvidere Hannibal Valeur Jaques og Lotte Dyndgaard. Begge har tidligere været danmarksmestre i U-10 og Pige-10 gruppen. Denne gang blev det imidlertid ikke til topplacering.

Alle resultater i turneringen kan ses på Dansk Skak Unions hjemmeside.

 

duevejskoleskak1

Børn på Skolen på Duevej spiller skak i skolegården.

Skak for sjov er også skak på skoler
(nyhed fra 15. september 2016)
Foreningen Skak for sjov arrangerer skoleskak på tre skoler på Frederiksberg, Skolen på Duevej, Skolen ved Søerne og Skolen ved Bülowsvej.

På grund af det gode vejr har børnene spillet udendørs i september på to af skolerne, og nye børn har fået chancen for at deltage. På hver skole spillede mere end 30 børn med den første gang.

På Skolen på Duevej er der skoleskak hver tirsdag, på Skolen ved Søerne er det hver onsdag, og på Skolen ved Bülowsvej er det hver torsdag.

OliverWu

7-årige Oliver Wu fra Nørrebro Skakklub vandt alle sine partier i begyndergruppen.

God skakdag – ikke mindst for Oliver Wu
(nyhed fra 26. juni 2016)
Lørdag den 25. juni opnåede 7-årige Oliver Wu fra Nørrebro Skakklub sit hidtil bedste resultat i en skakturnering. Det skete ved at vinde alle sine syv skakpartier i en begyndergruppe til Sommerskak-turnering i Osramhuset, arrangeret af Nørrebro Skakklub og foreningen Skak for sjov med støtte fra Nørrebro Lokaludvalg.

I samme gruppe opnåede Milan Frost, Nørrebro Skakklub, en adenplads, mens Snorre Sebastian Aagaard Mortensen, Skolen på Islands Brygge, og Ulrik Pedersen, Skak for sjov, delte tredjepladsen.

I basisgruppen, som er niveauet over begyndergruppen, vandt Valdemar Østergaard-Nielsen, Nørrebro Skakklub, efter omkamp med August Svanholt , Skak for sjov, og Thore Creve-Fræmohs, Skak for sjov, blev nr. 3.

Kandidatgruppen blev vundet med overbevisende 5½ point af 6 mulige af William Østergaar-Nielsen, mens Lotte Dyndgaard, Nørrebro Skakklub, fik sølv, og Daniel Tuk Hartsø Jarlskov, Brøndby Skakklub, fik bronze.

Gruppen for de dygtigste skak-børn, mestergruppen, blev afgjort i et parti mellem Oliver Trier, Caïssa Gladsaxe, og Hannibal Valeur Jaques, Nørrebro Skakklub. Her vandt Oliver, men Hannibals gevinst i seks ud af syv mulige partier er også bemærkelsesværdig. Forhåndsfavoritten, sjællandsmester Emil Skovgaard, måtte tage til takke med en tredjeplads.

I alt 28 børn deltog i skakturneringen.

SimultanMedPeterJ

Peter Jakobsen gjorde rent bord ved at vinde alle partier til udendørs simultan-opvisning på Hostrupvej.

Børn fra Skak for sjov fik lektion i simultanskak
(nyhed fra 4. juni 2016)

Lørdag den 4. juni spillede en af Frederiksbergs bedste skakspillere, Peter Jakobsen simultanskak mod otte børn fra Skak for sjov og tre voksne. Det foregik i godt vejr underdørs i gårdhaven til skaklokalet på Hostrupsvej 8.

Med simultanskak menes, at skakmesteren spiller flere skakpartier samtidig mod flere modstandere ved at bevæge sig fra bræt til bræt.

Efter 1½ times spil stod resultatet klart: Peter Jakobsen havde vundet samtlige sine 11 skakpartier, så især børnene fra foreningen Skak for sjov fik en lektion i det klassiske brætspil.

Nogle af børnene holdt dog længe stand mod Peter Jakobsen, og i et af partierne mod en voksen , Daniel Torres , var skakmesteren i knibe og stod nærmest til tab. Men en enkelt fejl af Daniel Torres i slutspillet var nok til, at spillet vendte, og Peter Jakobsen kunne sole sig – ikke alene i det gode vejr, men også i en suveræn 11-0 sejr.

 

Suveræn DM-sejr til Skolen på Nyelandsvej
(nyhed fra 11. april 2016)
Der findes over 400 skoler med skoleskak i Danmark. Mange af dem har en god bredde, hvor glæden ved det klassiske brætspil trives i bedste velgående. Men ingen andre skoler har så stærkt et hold, som Skolen på Nyelandsvej for 0.-6. klassetrin.

Guld-holdet fra Skolen på Nyelandsvej. Fra venstre til højre: Andreas Skovgaard, Emil Skovgaard, Kishichiro Kræmmer og Mathias Bechlund.

For fjerde år i træk lykkedes det således Nyelandsvej at hente danmarksmesterskabet til Frederiksberg; det skete til skakturneringen den 8-10. april i Skive. Holdet bestod af Andreas Skovgaard (1. bræt), Emil Skovgaard (2. bræt), Kishichiro Kræmmer (3. bræt) og Mathias Bechlund (4. bræt), der alle går i 6. klasse bortset fra Kishichiro i 5. klasse.

De fire drenge dystede mod ni af landets bedste skakskoler og spillede i alt 36 skakpartier. Kun et enkelt parti gik tabt, ingen blev remis, så de lokale skak-helte opnåede den suveræne score på 35 point ud af 36 mulige. Det er et særdeles imponerende resultat, der understreger Frederiksbergs enestående styrke inden for skoleskakken.

I gruppen for 0.-3. klassetrin kvalificerede Skolen på Duevej sig til B-finalen, hvor de tilkæmpede sig en fornem 2. plads ud af otte skoler. De fem drenge på holdet kunne derfor rejse hjem med hver en pokal og en stor portion selvtillid. Drengene er Thore Creve Fræmohs (1. bræt), August Svanholt (2. bræt), Elliot Reinholt (3. bræt), Emil Wibrand (4. bræt) og Aske French (reserve) – alle fra 3. klasse bortset fra Aske i 2. klasse.

SkolenPaaDuevejSkakholdDM2016Web

Drengene fra Skolen på Duevej havde svært ved at få armene ned efter den flotte sølv-placering i B-finalen. Fra venstre til højre: Thore Creve Fræmohs, August Svanholt, Elliot Reinholt, Emil Wibrand og Aske French.

Ligesom børnene fra Nyelandsvej har Duevejs hold spillet skoleskak siden 0. klasse, og weekendens resultat viser, at en tidlig indsats med skoleskak ikke alene fører til en del børns varige glæde ved skakspillet, men også er en vigtig forudsætning for at opnå en førerposition inden for skoleskakken i Danmark.

I den åbne gruppe, som er for skakklubber med medlemskab af Dansk Skoleskak, lykkedes det Frederiksberg-foreningen Skak for sjov at samle en del point, men i det samlede klassement var Skak for sjov chanceløse mod de stærke hold fra Frem Odense og Hinnerup i Århus. Skak for sjovs hold bestod af Hannibal Valeur (1. bræt), William Østergaard-Nielsen (2. bræt), Andreas Jakobsen (3. bræt) og Valdemar Østergaard-Nielsen  (4. bræt).

Flere resultater og billeder kan ses på Dansk Skoleskaks hold-DM hjemmeside.

 

Succes til københavnsmesterskak i hold-skak
(nyhed fra 27. februar 2016)
Københavnsmesterskaberne for skoleskakhold lørdag den 27. februar blev en succes for Skolen på Nyelandsvej og Skolen på Duevej, og turneringen viste, at Frederiksberg er i front over for andre skoler i hovedstadsområdet.

I gruppen for børn til og med 6. klasse vandt Nyelandsvej overbevisende og er nu københavnsmestre 2016. Holdet består af Andreas Skovgaard (1. bræt), Emil Skovgaard (2. bræt), Kishichiro Kræmmer (3. bræt) og Mathias Bechlund (4. bræt), og de spiller således med i danmarksmesterskaberne den 8.-10. april i Skive. I 2015 vandt holdet DM, og det er klar favorit til at genvinde titlen i år.

KMskoleskak2016

Nogle børn fra Skak for sjov spillede i skaktrøjer med navne på verdensmestre i skak. Her står de i kø til kantinen!

I gruppen for børn til og med 3. klasse var der mere spænding om resultatet blandt de 12 deltagende hold. De tre bedste hold kvalificerede sig til DM, og det lykkedes akkurat for Skolen på Duevej. Tranegårdskolen vandt gruppen, og Skolen på Duevej delte andenpladsen med Amager Fælled Skole. Holdet består af Thore Creve Fræmohs (1. bræt), August Svanholt (2. bræt), Elliot Reinholt (3. bræt), Emil Wibrand (4. bræt) og Aske French (reserve).

Frederiksberg Ny Skole, Ny Hollænderskolen og Skolen ved Søerne deltog også i skakturneringen – dog uden topplacering.

I den åbne gruppe, som er for skakklubber med medlemskab af Dansk Skoleskak, blev Frederiksberg-foreningen Skak for sjov en sikker vinder og dermed københavnsmester efter en afgørende dyst med Amager Skakforening. Skak for sjovs hold består af Hannibal Valeur (1. bræt), William Østergaard (2. bræt), Andreas Jakobsen (3. bræt) og Emil Møller (4. bræt). Også det hold er nu klar til DM i april.

DMskoleskak2015

Hannibal i den grå hættetrøje får et kram af Dansk Skoleskaks maskot Duffy.

Bronze til skoleskak-DM
(nyhed fra 1. december 2015)
Af den halve snes Frederiksberg-børn, som deltog i danmarksmesterskab i skoleskak den sidste weekend i november, opnåede Hannibal Valeur Jaques fra foreningen Skak for sjov det bedste resultat. I gruppen af børn på 9-10 år scorede han seks ud af otte mulige point, dvs. gevinst i fem partier, to remispartier og et tabsparti, og det rakte til en bronzepokal. Hannibal var den eneste, der spillede remis mod guldvinderen, Casper Liu fra Tranegårdskolen i Gentofte.

I gruppen af børn på 11-12 år var de tre skaktalenter fra Skolen på Nyelands, Kishichiro Kræmmer, Andreas Skovgaard og Emil Skovgaard, længe med i førerfeltet, men de måtte til sidst tage til takke med placeringer lige uden for medaljerækken.

I alt 187 børn fra hele landet spillede med i skoleskak-turneringen i Svendborg.

Aldrig før har Frederiksberg været så stærkt repræsenteret til et danmarksmesterskab i skoleskak.

Børn klar til DM i skoleskak
(nyhed fra 1. november 2015)
Når danmarksmesterskaberne i skoleskak spilles den sidste weekend i november, bliver det med fem børn fra Frederiksberg-foreningen Skak for sjov og fire børn fra Skolen på Nyelandsvej. Det viste sig efter Københavns Skoleskaks store kvalifikationsstævne lørdag den 31. oktober.

Mere end 80 børn fra skoler og klubber i københavnsområdet kæmpede om de 20 pladser til DM, og det blev til mange spændende skakpartier med kamp til sidste runde og sidste brik.

I den yngste gruppe for de 6-8 årige opnåede to børn fra Skak for sjov, Arthur Reiband og William Strauss, en delt tredjeplads. Begge scorede fem ud af syv mulige point, og det rakte til DM-kvalifikation.

Kishichiro Kræmmer blev københavnsmester i skoleskak for de11-12 årige.I gruppen for de 9-10 årige scorede Hannibal Valeur seks ud af syv mulige point og blev nr. 2. I samme gruppe fik to andre Skak for sjov-spillere, Lukas Iskos og Thore Creve-Fræmohs, fem point, så også de er med, når det går løs til DM i Svendborg.

Gruppen for de 11-12 årige blev vundet af den rutinerede Kishichiro Kræmmer (billedet) fra Skolen på Nyelandsvej. Kishichiro spiller imidlertid ikke i klubben Skak for sjov, men i Nørrebro Skakklub. Det samme gør hans storebror, Sanshiro Kræmmer, der vandt gruppen for de 13-14 årige. Med de flotte resultater opnåede begge brødre titlen som københavnsmester i skoleskak.

To andre talentfulde skakbørn fra Skolen på Nyelandsvej, tvillingerne Andreas og Emil Skovgaard, deltog ikke i lørdagens skakturnering. De to drenge har så højt et styrketal (rating), at de i kraft af det er forhåndskvalificeret til DM.

Skak-talent på 10 år blev danmarksmester (nyhed fra 4. oktober 2015)
Frederiksberg-foreningen Skak for sjov har med over 100 børn en god bredde. De fleste børn spiller netop blot for sjov; men nogle dyrker det klassiske brætspil mere seriøst.

HannibalSkak10- årige Hannibal Valeur Jaques (billedet) er en af de mest talentfulde, og i weekenden opnåede han sit hidtil bedste resultat. Efter sejre i fem skakpartier, et tabsparti og en remis blev han kåret som danmarksmester i gruppen af børn op til 10 år. Turneringen var arrangeret af Dansk Skak Union og foregik på Søndermarkskolen, Frederiksberg. 20 børn deltog i gruppen.

Hannibal har trænet intensivt de seneste to år og har ofte spillet med i skakturneringer, så det er glædeligt, at hans flid og talent har båret frugt.

Hannibal mødte i turneringens sidste runde Jonathan A. Hansen fra Skakklubben Frem i Odense i en afgørende dyst. Det blev allerede i åbningen en kompliceret stilling, hvor Hannibal vandt en bonde, dernæst en springer i midtspillet og til sidst på overbevisende måde satte sin modstander skakmat med dronning og tårn; et kampparti, som viste, at Hannibal er en værdig vinder af danmarksmesterskabet.

I gruppen af børn op til 12 år opnåede Kishichiro Kræmmer fra Skolen på Nyelandsvej, Frederiksberg, en flot andenplads.

Sideløbende med danmarksmesterskabet i skak holdt Københavns Skoleskak et stævne lørdag den 3. oktober på samme sted, Søndermarkskolen. Stævnet var beregnet for de børn, der endnu ikke er klar til at spille med til DM, og her deltog over 20 børn fra Skak for sjov. I begyndergruppen opnåede Jacob Jensen en tredjeplads, mens Daniil Korenev blev nr. 2 i gruppen for de øvede børn og Emil Møller nr. 3 i samme gruppe. Tillykke!

Danske børn satte de norske Magnusser skakmat
(nyhed fra 13. september 2015)
Inspireret af Norges verdensmester i skak, Magnus Carlsen, kom børn fra Norge og de andre nordiske lande i weekenden den 11.-13. september til Frederiksberg for at deltage i Nordisk Mesterskab i skoleskak for hold.

Danmark var i den yngste gruppe, dvs. elever til og med 6. klasse, repræsenteret af fire børn fra Atheneskolen i Gladsaxe, som i sidste runde kæmpede mod de små Magnus Carlsner fra Norge. Hvis Atheneskolen vandt matchen, kunne de kalde sig nordiske mestre i skoleskak, og det gjorde de efter 3½ times intens dyst. Ud af de fire skakpartier sejrede de på to af brætterne og spillede remis på de to andre brætter.

AtheneskolenVSNyelandsvej

Fra “arvefjendeopgøret” mellem Atheneskolen og Skolen på Nyelandsvej (drengene med ryggen til kameraet – og mod muren, skulle det vise sig).

Holdet fra Atheneskolen bestod af Nicolai Kistrup (1. bræt), Albert Lyng Petersen (2. bræt), Nienke Van Den Brink (3. bræt), Benedicte Kistrup (4. bræt) Rebecca Brinck-Jensen (reserve) og holdleder Helge Madsen.

Det er første gang i nyere tid, at Danmark har vundet det årlige nordiske holdmesterskab.

Turneringen blev ikke helt den succes for Skolen på Nyelandsvej, som holdet selv havde håbet på. De fire drenge, Andreas Skovgaard, Emil Skovgaard, Sanshiro Kræmmer og Kishichiro Kræmmer, kom skidt fra start med nederlag i de to første runder. I første runde tabte de 3-1 til det andet danske hold, Atheneskolen fra Gladsaxe, og dernæst blev det til et knebent nederlag, 2½-1½, mod Hörduvallaskoli fra Island.

I 3. runde viste holdet fra Nyelandsvej sin styrke ved at slå Hökåsenskolen fra Sverige, og i 4. runde vandt de igen – denne gang 2½-1½ mod Korsvoll Skole fra Norge.

Der var stor jævnbyrdighed i turneringen, og Inden 5. og sidste runde havde Skole på Nyelandsvej en teoretisk chance for at blive nordiske mestre. Men et lige resultat, 2 – 2, mod finske Komeetta School rakte ”kun” til bronzepladsen.  Turneringen blev vundet af Atheneskolen fra Gladsaxe, og Islands Hörduvallaskoli kom på 2. pladsen.

Skak for sjov i radioen
(nyhed fra 3. september 2015)
DR P1 var på besøg hos Skak for sjov til sæsonpræmieren den 2. september. DR’s reporter talte med instruktøren Henrik Andersen og spillede et parti hvor han tabte til den kvikke 10-årige Hannibal, som repræsenterer Danmark til Ungdoms-europamesterskaberne i efteråret 2015. Klik her og find programmet, sendt fra klokken 15.19

Andreas Skovgaard genvandt titel som mester i sommerskak-turnering (nyhed fra 21. juni 2015)
Nørrebro Skakklub og Foreningen Skak for Sjov inviterede i samarbejde med Kulturhuset Osramhuset (Valhalsgade 4) og Nørrebro Idrætsråd til junior Sommerskak lørdag den 20. juni.

AndreasSkovgaard1Over 40 glade juniorer, heraf en håndfuld fra Sverige, tog udfordringen op i den årlige sommerskakturnering, som efter sædvane var inddelt i tre grupper (Mester, Basis og Begynder).

I den stærke Mester-gruppe forsvarede Andreas Skovgaard (billedet) fra Nørrebro Skakklub sin titel med 6 ud af 7 mulige point. Sølv- og bronze-pokalerne gik til brødreparret Sanshiro og Kishichiro Kræmmer (også Nørrebro) med hhv. 5½ og 5 point. 4. pladsen gik til Hannibal Valeur Jaques (Nørrebro), mens Nienke van den Brink fra GSF-Caïssa  opnåede en 5. plads efter en flot slutspurt med gevinst i alle partier i de sidste tre runder.

I den store Basis-gruppe vandt Elias Svensson fra Eslövs Schackklubb overbevisende med maksimum point, og nr. 2 blev landsmanden Haider Al-Sherufi fra Helsingborgs ASK.

Begynder-gruppen blev vundet af Aksel Stærk fra N. Zahles Seminarieskole (som hermed levede op til sit navn), mens sølv og bronze gik til Jens-Corneliu Nikolaj Cazacu Hansen (N Zahles. Seminarieskole) og William Victor Lehd (Nyelandsvej skoleskak).

Se flere billeder fra sommerskak-turneringen.

Frederiksbergs Konger blev Danmarksmestre for tredje gang i træk

Tekst og foto: Lars Kræmmer
FrederiksbergsKonger1Frederiksbergs Konger vendte stolte hjem fra DM i skoleskak for hold, som blev afholdt i Middelfart den 10. – 12.  april 2015. Skakholdet fra Skolen på Nyelandsvej tæller fire drenge i alderen 10-12 år: Andreas Skovgaard, Emil Skovgaard, Sanshiro Kræmmer og Kishichiro Kræmmer. Tilsammen er de kendt som ”Frederiksbergs Konger.”

De små konger har fortjent deres navn ved den fornemme præstation at besejre landets bedste skoleskakhold tre år i træk. Dermed brander de Frederiksberg som Danmarks ”kloge by” til glæde for os andre (måske mindre kloge)!

Til september repræsenterer Frederiksbergs Konger, Danmark, ved Nordisk Mesterskab i skoleskak, som i år afholdes her i landet. Sidste år blev de nummer tre ved NM i Island, og i år kommer de tilbage, betydeligt stærkere, så der stilles høje forventninger til de unge kæmpere.

Det specielle ved Frederiksbergs Konger finder vi nok i holdånden. De har stillet op som hold ved DM de sidste fem år. De har rejst sammen, boet sammen under kummerlige forhold, leget sammen, grædt og grinet sammen og taget på skaklejr sammen om sommeren. De går på samme skole. De går i samme skakklub (Nørrebro Skakklub). De er brødre! De er kammerater! Til forskel fra andre skoleskakhold, så forbereder Frederiksbergs Konger sig mentalt før hver kamp med et øredøvende kampråb sammen med deres holdleder, Emil Diderichsen, som har trænet dem siden begyndelsen. Hver for sig er kongerne habile skakspillere, men tilsammen har de vist sig uovervindelige. Det viser, hvordan sammenhold gør stærk, selv i en sport hvor den individuelle præstation virker altoverskyggende.

Ved DM i Middelfart stillede Skolen på Nyelandsvej med to hold. Udover Frederiksbergs Konger, som stillede op i B-rækken, så blev der samlet et hold til A-rækken, som fik kæmpet sig til en flot 4. Plads.

På billedet ovenfor ses Frederiksbergs Konger sammen med A-holdet fra Skolen på Nyelandsvej og i baggrunden ansigtet på holdleder, Emil Diderichsen. Røret fandt de på havnen i Middelfart, men det kunne lige så godt have været på en anden planet, da kampgejsten havde bragt børnene langt bort fra hverdagen.

Børn spillede med i deres livs første skakturnering
Søndag den 22. marts 2015 dannede Søndermarkskolens flotte aula rammen for København Open i skoleskak. Turneringen er Københavns Skoleskaks forårsturnering, som er et breddearrangement for alle børn med kendskab til skakreglerne.

KbhOpen2015HelenaFor en del af de 90 børn var det første gang, at de deltog i en skakturnering. Fx var otteårige Helena Claire Chang (billedet) fra Skolen på Bülowsvej med i den store begyndergruppe og spillede syv skakpartier mod børn fra andre skoler. Helena har spillet skak i mindre end et år og var usikker på, om hun kunne gøre sig gældende. Men for hende – og andre begyndere – blev det en god dag med gevinst i flere partier, og ved afslutningen var der medalje til alle i begyndergruppen.

Efter syv runder var der i begyndergrupperne vinderpokaler til William Østergaard-Nielsen (Skak for sjov) og Samuel Weisbjerg samt William Strauss (Skak for sjov) og Emil Dam.

I basisgruppen gik vinderpokalerne til Hannibal Valeur Jaques (Skak for sjov) og svenske Isac Ärlebring.

I mestergruppen, som er for de turneringsvante børn, blev der kæmpet om titlen ”Mester i København Open 2015”. Andreas Skovgaard fra Skolen på Nyelandsvej deltog i topstriden indtil sidste runde, som han imidlertid tabte mod sin talentfulde tvillingbror Emil Skovgaard efter hård og intens kamp. Dermed blev turneringen vundet af Mihai Ursta Anghel, der tidligere har gået på Lindevangskolen, men nu bor i Haslev.

Også børn fra Sverige havde fundet vej til Søndermarkskolen. For nogle svenskere er det sjette år i træk, at de kommer til København for at deltage i den efterhånden traditionsrige skakturnering.

Frederiksberg-foreningen Skak for sjov, som har undervisning på Hostrupsvej, var den klub, som havde flest børn med til turneringen, og som anerkendelse for det modtog foreningen en pokal.

Lukas Iskos vandt Københavns Skak Unions Grandprix-turnering for juniorer
LukasIskos1Børn fra hele København har over fem lørdage spillet med i Københavns Skak Unions Grandprix-turnering 2014-15. I den yngste gruppe – op til otte år – deltog 22 børn og blandt dem Lukas Iskos fra foreningen Skak for sjov.

Selv om Lukas kun har været med i få skakturneringer, viste han allerede her sit særlige talent for det klassiske brætspil. Alle fem lørdage var han med i toppen, og i den samlede stilling blev det til en fornem 1. plads.

Et stort tillykke til Lukas (billedet), som i øvrigt går på Ny Hollænderskolen på Frederiksberg.

Resultaterne fra skakturneringen kan ses på Københavns Skak Unions hjemmeside.

Se ARKIV –  nyheder, som tidligere har været bragt på Set og sket-siden.

 

Om Set og sket
Denne “Set og sket”-side er redigeret af Henrik Andersen. Fokus er især på skak-arrangementer, hvor børn fra foreningen Skak for sjov og fra skoler i København og på Frederiksberg har deltaget.

Ris, ros og spørgsmål kan mailes til Henrik på skakforsjov@gmail.com