Kalender 2018

Lørdag den 5. maj:
København Open i skoleskak
Det store årlige stævne København Open i skoleskak holdes lørdag den 5. maj kl. 9.30-16 på Frederiksberg Rådhus.
Alle børn og unge er velkomne. Se mere på Københavns Skoleskaks hjemmeside.

Husk, at Skaksalonen er åben hver lørdag kl. 10-12 på Hostrupsvej 8. Det er gratis, medmindre der er særlige arrangementer. I løbet af sommeren kan der dog være lukket enkelte lørdag, så tjek derfor venligst på www.skaksalon.dk, om der skulle være lukket den pågældende dag.

Ved du…

Skak for sjov er
Danmarks største skakklub
Foreningen Skak for sjov har nu – i 2018 – over 180 medlemmer og er således landets største skakklub. 115 børn fordelt på otte hold og tre niveauer (begynderde bedre eller de bedste) spiller i det flotte skaklokale på Hostrupsvej 8 (nær Frederiksberg Metro), og foreningen har skak for ca. 70 børn på i alt tre skoler på Frederiksberg. Skak for sjov er medlem af Dansk Skoleskak.

Skak-kursus på engelsk
. Chess for kids at Skak for sjov
Learn to play or get better! Course in English: Sundays 4.00-4.50 pm. Beginning 25th of February. Five lessons. Read more.

Gode resultater
til KM i skoleskak
Frederiksberg-foreningen Skak for sjov havde 43 børn med til københavnsmesterskab i skoleskak den 28. oktober 2017 på Nr. Zahle Skole, og for fire af dem blev det resultatmæssigt en særlig god dag.

Rekord til sommer-turnering
Med 78 tilmeldte havde Nørrebro Skakklub og Skak for sjov rekordmange til sommer-turnering den 18. juni. Se resultater på på Københavns Skoleskaks hjemmeside.

Skak for sjov løb med det
hele til København Open

Lukas Iskos, Hannibal Valeur Jaques og Emil Skovgaard, som alle er aktive i Skak for sjov, blev nr. 1, 2 og 3 i mestergruppen til København Open i skoleskak lørdag den 29. april på Frederiksberg Rådhus.  Se resultaterne og billeder fra turneringen på Københavns Skoleskaks hjemmeside.

Sådan slår du din venner i skak
Hvordan får man de letteste sejre, og er der genveje til dem? Det svarer Henrik Andersen på i anledning af Skolernes Skakdag. Henrik underviser i skak og har desuden Danmarks eneste fysiske butik, der udelukkende sælger skakudstyr. Se hele interviewet på TV2’s hjemmeside.

Spil gratis om lørdagen
Børn, unge og voksne kan spille skak gratis om lørdagen kl. 10-12 på Hostrupsvej 8, mens skakbutikken Bedre til skak er åben. Henrik Andersen er til stede for at guide, men der er ikke egentlig undervisning. Tilmelding er ikke nødvendig – duk blot op begge timer eller måske bare en time.

Spil skak tirsdag aften
Alle skakglade unge og voksne kan spille seriøs hyggeskak på Hostrupsvej 8 om tirsdagen kl. 20-22 og. Mød nye vennner i det uformelle skakmiljø og deltag gratis de to første gange. Læs mere på Skaksalonens hjemmeside.

Deltag i skakkonkurrence
Omkring den 1. i hver måned er der en ny skakopgave på www.skaksalon.dk. Hvis du, din ven eller en i din familie har et bud på en løsning, så mail det til skaksalon@gmail.com og deltag i lodtrækning om et opgavehæfte i Skak for sjov-serien.

Sponsorer søges til skakmiljø
Frederiksberg Kommune og foreningen Skak for sjov har aftalt at gøre en fælles indsats for at synliggøre skak i det offentlige byrum.  Kommunen giver plads til et miljø med stort skakspil og skakborde, og Skak for sjov sørger for at skaffe sponsorer til selve skakbordene. Potentielle sponsorer og andre interesserede kan læse mere under skak i byrummet.

Se ARKIV –  nyheder, som tidligere har været bragt på nyt-siden.

———-

Benyt Danmarks eneste skakbutik
Ved du, at der er en skakbutik på Hostrupsvej 8, Frederiksberg (nær metroen)? Se sortimentet på www.bedretilskak.dk og kig forbi i butikkens åbningstid eller ring til Henrik på 23 26 64 25. Det er også her, at Skak for sjov har sit undervisningslokale med plads til 22 spillere.
I skakbutikken er der over 700 nye og antikvariske bøger, og du får 15 % rabat ved køb af tre. Tjek også udvalget af brikker, brætter, præmier, computerprogrammer, turneringsmateriale og merchandise (kasketter, krus, slips, T-shirts og vin).
Butikken har helt bogstaveligt givet os det udstillingsvindue, som dansk skak har savnet.” (Skakbladet)

Hvis du ikke finder, hvad du søger på Bedre til skaks hjemmeside , så prøv Dansk Skoleskaks skakshop eller Dansk Skak Unions skaksalg.

2012-11-20 13.38.28

 

 

Skak er god hjernegymnastik

Kishi2

KoncentrationOgFokus2

SkakForSjovDeBedre2

KoncentrationOgFokus

salonskak

butikHostrupsvej2