Spil skak i det grønne

Tid: Hver tirsdag kl. 19.00-21.00 (fra den 30. maj til og med 22. august)
Sted: 
Skakparken i Aksel Møllers Have, Frederiksberg

Alle er velkomne, både unge og voksne, begyndere og øvede skakspillere, og det er gratis. Skakklubben Skak for sjov sørger for brikker og har indimellem oplæg til fælles arrangement, så kom blot som du er.  Skulle det være dårligt vejr, mødes vi i skaklokalerne på Falkoner Alle 36. Og hvis vejret og stemningen er til det, kan vi forlænge. Det vurderer vi sammen i situationen fra gang til gang.
Sommerskakken er åben og gratis for ikke-medlemmer, så tag gerne en ven med. En vigtig funktion for arrangementerne er at gøre skakken synlige i byrummet og rekruttere nye medlemmer til klubben, når vi begynder indendørs igen i slutningen af august.

Mandag-lørdag, alle seks dage kl. 16-18, er Skaksalonen på Falkoner Alle 36  åben samtidig med skakbutikken Bedre til skak.  Mere information på ww.skaksalon.dk/tider/

Om skakparken
Skakparken i Aksel Møllers Have er et praktisk skakspillested og en hyldest til det lokale skakliv i den grønne have. Det er håbet, at skakpladsen kan være til glæde for borgere, turister, skoler, SFO’er, skakklubber og andre lokale foreninger og institutioner.

Små brikker til skakborde
Medbring egne brikker eller lej eller køb i Kiosk 26 over for legepladsen.

• 1 times leje: 25 kr. Depositum 100 kr.
• 2 timers leje: 35 kr. Depositum 100 kr.
• Rabat 50 % ved leje af 9 sæt.
• Køb pr. sæt: 110 kr.

Store brikker til kæmpeskak
Store brikker findes i kassen ved kæmpeskak. Nøgle hertil kan lejes i Kiosk 26 over for legepladsen.

• 1 times leje: 30 kr. Depositum 100 kr.
• 2 timers leje: 50 kr. Depositum 100 kr.

Skakpladsen er opført i samarbejde mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksbergforeningen Skak for sjov med støtte fra Frederiksberg Fonden.
Design: Martin Larsen Industriel Design.

Børn fra Skak for sjov træner ved skakbordene.

Til særlige arrangementer spilles med brikker i teak-træ på kæmpeskakspillet.

Et skilt ved skakpladsen forklarer, at man i Kiosk 26, ca. 50 meter fra pladsen, kan leje nøgle til kæmpeskak samt leje og købe brikker til skakbordene.

Praktisk skakmøbel og vartegn for skakpladsen designet af Martin Larsen med inspiration fra den russiske avangarde-kunstner Alexander Rodhenko.

Klar til skak i Aksel Møllers Have. Brikker i teak-træ til kæmpeskak og brikker i palisander til skakbordene er her medbragt af Skak for sjov. Fotograf Julie Murphy.

Formand for Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Nikolaj Bøgh (K), udfører det første træk til åbningen af skakpladsen den 9. april 2021. Fotograf Julie Murphy.

August Jalving (tv.) og Anker Müller (th.) i aktion ved to-personers møblet, som er tegnet af Martin Larsen efter inspiration af den russiske kunstner, Alexander Rodhenko. Fotograf: Martin Larsen.

Skak for store og små, begyndere og øvede samt god stemning en søndag i april.

Fra indvielsen af skakpladsen den 9. april 2021. Fra venstre til højre: Direktør Martin Dahl fra Frederiksberg Fonden, som har støttet projektet med 150.000 kr., formand for Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Nikolaj Bøgh, koordinator i Skak for sjov, Henrik Andersen, samt de to talentfulde unge skakspillere fra Skak for sjov, August Jalving og Anker Müller.