Spil skak online

Undervisning af Dansk Skoleskak

Deltag i Skak for sjovs skakklub på lichess
Skak for sjov har sin egen skakklub på lichess.org, som er en af verdens førende online-sider med skakturneringer. Og du er velkommen, hvis du er medlem af Skak for sjov eller er en god ven af klubben.

  • Opret en profil, hvis du ikke allerede har en. Gå på lichess.org, benyt log in og herefter Registrér. Forældre bedes hjælpe deres børn.
  • Benyt dette link til Skak for sjovs forum: https://lichess.org/team/skak-for-sjov – og anmod om medlemskab på knappen “Tilmeld dig holdet“.
  • Efter accept af anmodning kan du på samme side se, om der er en skakturnering for dig. Øverst i chatrummet for hver turnering står der, hvem turneringen er beregnet for og eventuelle specielle regler. Og er du frisk på udfordringen, så tryk på knappen ”Tilmeld” og vær klar på siden, når turneringen begynder.

Andre muligheder
Der er mange andre online-steder med skak:

  • For børn, der er begyndere, har Dansk Skoleskak en side, hvor man spiller små spil med nogle få brikker og enkle regler. Modstanderen er en computer, og spillene kan indstilles på forskellig sværhedsgrad. Se mere og spil på Dansk Skoleskaks play-side.
  • For børn og unge, både begyndere og let øvede, anbefales chesskids.com
  • For mere øvede og voksne kan man prøve kræfter på det store chess.com

 

Invitationer til turneringer

Find dem og tilmeld dig – eller dit barn – på:
SKAk FOR SJOVs LICHESS-FORUM
Også venner af Skak for sjov er velkomne.

Skak for sjov JUNIOR
Tid: Ikke planer om turnering foreløbig.
Sted:
Målgruppe: Børn og unge – både begyndere og let øvede. Har man over 1.700 i DSU-rating, bør man ikke deltage her.

Skak for sjov MESTER
Tid: Ikke planer om turnering foreløbig.
Sted:
Målgruppe: Både børn og voksne. Men børn, der er begyndere, bør ikke deltage.

Regler for både JUNIOR og MESTER: Hver spiller har fem minutter til hele skak-partiet plus tre sekunder per træk. Man bliver automatisk matchet med en ny modstander efter hvert parti, og normalt får man en modstander, som har stort set samme score. Det vil sige, hvis man fx vinder de to første partier, får man en modstander, der også har klaret sig godt indtil videre.