Priser til børn og unge i Skak for sjov

Hvert år op til jul kårer Skak for sjov årets spiller, årets talent og årets kammerat.
Årets spiller gives til det medlem, som har opnået særlige gode resultater i vigtige skakturneringer såsom DM i skoleskak, og som har gjort betydelige fremskridt som skakspiller i løbet af året.
Årets talent tildeles den skakspiller, som har vist ekstraordinære evner for det klassiske skakspil og har udnyttet dem det seneste år.
Årets kammerat er en pris til den, som har udmærket sig med fair play over for sine skak-venner og har ydet en glimrende indsats for at udvikle et godt skakmiljøet blandt de børn og unge, som spiller i Skak for sjov.

2023

Årets spiller: Luis Alzaga, 14 år. Har haft flotte resultater både til københavnsmesterskaber for ungdom og danmarksmesterskaber for ungdom. Deltager i mange turneringer og er aktiv i klublivet og Skaksalonen.

Årets talent: Albert Lund Petersen, 7 år. Blev københavnsmester i skoleskak i gruppen for 1.-2. klasse med 6 point ud af 6 mulige. Albert har gjort store fremskridt til både træning og turneringer, og han viser stor glæde ved spillet.

Årets kammerat: Kristoffer Petrie, 11 år. Spiller på både det bedste-niveau og elitehold i Skak for sjov. Deltager flittigt i turneringer og er altid parat til skak-sjov og seriøse partier i Skaksalonen om lørdagen.

2022

 Årets spiller: Zakaria Maytham Fahmi, 14 år. Vandt københavnsmesterskabet for ungdom (U-14) med 7 point ud af 7 mulige. Og til danmarksmesterskaberne i skoleskak for hold spillede han på 1. bræt og var med flot score medvirkende til, at Skak for sjov fik sølv.

Årets talent: Jingsong Ning Nielsen, 7 år. Vandt danmarksmesterskabet for ungdom (U-8) og blev københavnsmester i skoleskak med 6 point ud af 6 mulige. Jingsong deltager flittigt i turneringer med glæde og engagement.

Årets kammerat: Arild Truchot, 12 år. Ud over at deltage i træningen er Arild kommet i Skaksalonen om lørdagen, og alle er glade for at spille med ham. Det falder Arild naturligt at tænke på andre og have et godt fællesskab.

2021

Årets spiller:  August Jalving, 9 år. Vandt årets Ungdoms-DM og blev med sine ni år og fem måneder Danmarks yngste mesterspiller nogensinde. I november er han på det internationale skakforbunds (FIDE’s) ratingliste for børn på ni år placeret som nr. 1!  August trænes i Skak for sjov på elitehold af FIDE-mester Peter Jakobsen og online af international mester Silas Esben Lund. Desuden træner han flittigt med selvstudium af skakbøger.

Årets talent: Adrian Prohnitchi, 8 år. Vandt københavnsmesterskabet i skoleskak med den maksimale score, syv point ud af syv mulige. Adrian går blot i 1. klasse, og mesterskabet var for børn til og med 2. klassetrin. Med deltagelse i mange online-turneringer i covid-19 tiden har han udviklet sit talent.

Årets kammerat: Bastian Rynkjøb, 9 år. Deltager flittigt i træning og turneringer og spiller altid med fair play. Hvis hans modstander bliver åbenlyst ked af noget under et parti, kan Bastian stoppe uret og lade modstanderen sunde sig. En rigtig guttermand!

2020

Årets spiller: Sarah Derlich, 10 år, blev danmarksmester for børn op til 10 år og sjællandsmester i samme gruppe. Som den første pige nogensinde repræsenterede hun Danmark til de nordiske mesterskaber for børn og unge. Sarah træner flittigt og deltager i mange forskellige skakturneringer, og hun har masser af gå-på mod – ikke mindst når det gælder om at udfordre drengene på skakbrættet.

Årets talent: Diya Shekar, 10 år, har deltaget i mange skakturneringer og gjort gode fremskridt. En andenplads – efter Sarah Derlich – til sjællandsmesterskabet for ungdom er blandt hendes bedste resultater. Et venligt og roligt gemyt hører til Diays gode egenskaber.

Årets kammerat: Durlav Sharma, 14 år, er aktiv i mange sammenhængen, bl.a. i Skaksalonen om lørdagen. Durlav har det som alle andre bedst med at vinde sine partier, og det gør han ofte og med godt humør, men også tabspartier ledsages gerne af en munter bemærkning.

2019

Årets spiller: Oscar Veiergang, 14 år, vandt efterårets mestergruppe på det bedste niveau i Skak for sjov (fredagsholdet) og overraskede alle ved at opnå sølv til Dansk Skak Unions ungdoms-DM. Tillige er Oscar en god kammerat og et forbillede for de yngre talenter i Skak for sjov.

Årets talent: Anker Müller, 8 år, har deltaget flittigt i turneringer med flotte resultater. Især førstepladsen i Sjællandsmesterskabet for ungdom med sejr i alle ni runder var imponerende. Ankers skak-hukommelse er ekstraordinær – fortæl ham om en åbningsvariant, og han husker den flere måneder efter!

Årets kammerat: August Jalving, 7 år, er også meget talentfuld. Sølv til DM både i skoleskak og i regi af Dansk Skak Union samt guld i lynskak i skoleskak har vakt opsigt. August har et smittende godt humør og er altid parat til en god fight på skakbrættet.

2018

Årets spiller: Asbjørn Vesterkær Slavensky, 10 år, vandt Skak for sjovs efteårsturnering på det bedste niveau (mandagshold), var i førerfeltet til DM i skoleskak (individuelt) og var med til at vinde sølv til Skak for sjov i hold-DM i skoleskak. Som medlem af Dansk Skak Union har Asbjørn også gjort det godt i holdturnering og en tredjeplads til københavnsmesterskab.

Årets talent: Johanna Greisen, 8 år, blev nummer 2 til københavnsmesterskab i skoleskak, og til DM i skoleskak endte hun i den bedste tredjedel. Johanna spiller med glæde i skakturneringer og tager udfordringen op blandt mange drenge.

Årets kammerat: Thore Creve-Fræmohs, 12 år, har spillet med i Skak for sjov gennem fem år og kommer meget stabilt til træning. Han har deltaget i mange turneringer og på en stille og venlig måde bidraget til at skabe god skak-stemning.

2017

Årets spiller: Zosia Marzec, 8 år. flittig deltager i skakturneringer og flotte resultater til københavnsmesterskab i skoleskak og danmarksmesterskabet i skoleskak. Desuden vandt hun Skak for sjovs efterårsturnering på det bedre-niveau ved at vinde alle sine syv partier i en gruppe med 15 børn på 6-10 år. Zosia spiller også skoleskak og har i 2017 spillet med på skolens hold til DM i skoleskak.

Årets talent: Rebecca Artych, 6 år, aktiv i Skak for sjov i hele 2017 og har gjort betydelige fremskridt i det klassiske brætspil. Med sit rolige gemyt og store glæde ved skakspillet har Rebecca allerede vist god spilforståelse, og til Skak for sjovs efterårsturnering opnåede hun en tredjeplads i en gruppe med 15 børn på 6-10 år.

Årets kammerat: Neo Gottlieb, 12 år, har deltaget flittigt i alle Skak for sjovs aktiviteter, herunder Skaksalonen om lørdagen kl. 10-12 på Hostrupvej. Med sin nysgerrighed over for at lære nyt om skakspillets mange varianter og mysterier og med sin venlighed over for alle børn som voksne er Neo med rette respekteret af alle, han møder i skakmiljøet.

2016

Årets spiller: Lukas Iskos, 10 år, vandt københavnsmesterskab i skoleskak og opnåede topplacering til danmarksmesterskabet i skoleskak. Desuden har han i sin aldersgruppe repræsenteret Danmark til europamesterskabet i skak for børn og unge, som foregik i august i Prag.

Årets talent: Simon Tilsted Bundgaard, 8 år, har med sit engagement og gode koncentration på kort tid opnået flotte resultater til skakturneringer for børn, herunder en placering i den bedste tredjedel til danmarksmesterskabet i skoleskak i den yngste aldersgruppe.

Årets kammerat: Viktoria Artych, 9 år, har spillet med i Skak for sjov på Hostrupsvej, siden hun var seks år, og er et glimrende eksempel på, at skak både har et seriøst formål og er en sjov fritidsaktivitet.

 

2015

Årets spiller: Hannibal Valeur Jaques, 10 år, blev danmarksmester i Dansk Skak Unions turnering for ungdom op til 10 år og har repræsenteret Danmark til europamesterskabet i skak for børn og unge i Prag.

Årets talent: Samuel Glem Zeuthen,  7 år, har klaret sig fint til skakturneringer og vist stor glæde ved skakspillet.

Årets kammerat: Helena Chang, 9 år, har vist fair play over for alle i Skak for sjov og er respekteret af alle for hendes venlighed.

Årets spiller 2023: Luis Alzaga, 14 år. Fotograf: Jesper Simonsen.

Årets spiller 2022: Zakaria Maytham Fahmi, 14 år.

Årets spiller 2021: August Jalving, 9 år.

Årets spiller 2020: Sarah Derlich, 10 år.

Årets spiller 2019: Oscar Veiergang, 14 år.

Årets spiller 2018: Asbjørn Vesterkær Slavensky, 10 år.

Årets spiller 2017: Zosia Marzec, 8 år.

Årets spiller 2016: Lukas Iskos, 10 år.

Årets spiller 2015: Hannibal Valeur Jaques, 10 år.