Priser til børn og unge i Skak for sjov

Hvert år op til jul kårer Skak for sjov årets spiller, årets talent og årets kammerat.
Årets spiller gives til det medlem, som har opnået særlige gode resultater i vigtige skakturneringer såsom DM i skoleskak, og som har gjort betydelige fremskridt som skakspiller i løbet af året.
Årets talent tildeles den skakspiller, som har vist ekstraordinære evner for det klassiske skakspil og har udnyttet dem det seneste år.
Årets kammerat er en pris til den, som har udmærket sig med fair play over for sine skak-venner og har ydet en glimrende indsats for at udvikle et godt skakmiljøet blandt de børn og unge, som spiller i Skak for sjov.

2019

Oscar Veiergang, årets spiller i 2019.

Årets spiller: Oscar Veiergang, 14 år, vandt efterårets mestergruppe på det bedste niveau i Skak for sjov (fredagsholdet) og overraskede alle ved at opnå sølv til Dansk Skak Unions ungdoms-DM. Tillige er Oscar en god kammerat og et forbillede for de yngre talenter i Skak for sjov.

Årets talent: Anker Müller, 8 år, har deltaget flittigt i turneringer med flotte resultater. Især førstepladsen i Sjællandsmesterskabet for ungdom med sejr i alle ni runder var imponerende. Ankers skak-hukommelse er ekstraordinær – fortæl ham om en åbningsvariant, og han husker den flere måneder efter!

Årets kammerat: August Jalving, 7 år, er også meget talentfuld. Sølv til DM både i skoleskak og i regi af Dansk Skak Union samt guld i lynskak i skoleskak har vakt opsigt. August har et smittende godt humør og er altid parat til en god fight på skakbrættet.

2018

Asbjørn Vesterkær Slavensky, årets spiller i Skak for sjov 2018.

Årets spiller: Asbjørn Vesterkær Slavensky, 10 år, vandt Skak for sjovs efteårsturnering på det bedste niveau (mandagshold), var i førerfeltet til DM i skoleskak (individuelt) og var med til at vinde sølv til Skak for sjov i hold-DM i skoleskak. Som medlem af Dansk Skak Union har Asbjørn også gjort det godt i holdturnering og en tredjeplads til københavnsmesterskab.

Årets talent: Johanna Greisen, 8 år, blev nummer 2 til københavnsmesterskab i skoleskak, og til DM i skoleskak endte hun i den bedste tredjedel. Johanna spiller med glæde i skakturneringer og tager udfordringen op blandt mange drenge.

Årets kammerat: Thore Creve-Fræmohs, 12 år, har spillet med i Skak for sjov gennem fem år og kommer meget stabilt til træning. Han har deltaget i mange turneringer og på en stille og venlig måde bidraget til at skabe god skak-stemning.

2017

Zosia Marzec, årets spiller i Skak for sjov 2017.

Årets spiller: Zosia Marzec, 8 år. flittig deltager i skakturneringer og flotte resultater til københavnsmesterskab i skoleskak og danmarksmesterskabet i skoleskak. Desuden vandt hun Skak for sjovs efterårsturnering på det bedre-niveau ved at vinde alle sine syv partier i en gruppe med 15 børn på 6-10 år. Zosia spiller også skoleskak og har i 2017 spillet med på skolens hold til DM i skoleskak.

Årets talent: Rebecca Artych, 6 år, aktiv i Skak for sjov i hele 2017 og har gjort betydelige fremskridt i det klassiske brætspil. Med sit rolige gemyt og store glæde ved skakspillet har Rebecca allerede vist god spilforståelse, og til Skak for sjovs efterårsturnering opnåede hun en tredjeplads i en gruppe med 15 børn på 6-10 år.

Årets kammerat: Neo Gottlieb, 12 år, har deltaget flittigt i alle Skak for sjovs aktiviteter, herunder Skaksalonen om lørdagen kl. 10-12 på Hostrupvej. Med sin nysgerrighed over for at lære nyt om skakspillets mange varianter og mysterier og med sin venlighed over for alle børn som voksne er Neo med rette respekteret af alle, han møder i skakmiljøet.

2016

Lukas Iskos, årets spiller i Skak for sjov 2016.

Årets spiller: Lukas Iskos, 10 år, vandt københavnsmesterskab i skoleskak og opnåede topplacering til danmarksmesterskabet i skoleskak. Desuden har han i sin aldersgruppe repræsenteret Danmark til europamesterskabet i skak for børn og unge, som foregik i august i Prag.

Årets talent: Simon Tilsted Bundgaard, 8 år, har med sit engagement og gode koncentration på kort tid opnået flotte resultater til skakturneringer for børn, herunder en placering i den bedste tredjedel til danmarksmesterskabet i skoleskak i den yngste aldersgruppe.

Årets kammerat: Viktoria Artych, 9 år, har spillet med i Skak for sjov på Hostrupsvej, siden hun var seks år, og er et glimrende eksempel på, at skak både har et seriøst formål og er en sjov fritidsaktivitet.

 

2015

Hannibal Valeur Jaques, årets spiller i Skak for sjov 2015.

Årets spiller: Hannibal Valeur Jaques, 10 år, blev danmarksmester i Dansk Skak Unions turnering for ungdom op til 10 år og har repræsenteret Danmark til europamesterskabet i skak for børn og unge i Prag.

Årets talent: Samuel Glem Zeuthen,  7 år, har klaret sig fint til skakturneringer og vist stor glæde ved skakspillet.

Årets kammerat: Helena Chang, 9 år, har vist fair play over for alle i Skak for sjov og er respekteret af alle for hendes venlighed.