Råd til at blive en bedre skakspiller, hvis man er let øvet

Spil med andre
I skak gælder det, som I så meget andet: Øvelse gør mester. Derfor jo mere skak, du spiller mod dine venner og i familien, jo bedre bliver du. Sørg  for at udfordre dig selv med indimellem at spille mod nogle, der er stærkere end du selv er.

Benyt internettet
På internettet har der mange muligheder for at spille skak mod andre, og du kan se lærerige videoer.  På dansk viser Lars Ekholm lærerige mesterpartier i skak på YouTube.

Spil på mobilen
Det er også god træning at spille med app’en Play Magnus, hvor man kan spille med verdensmester Magnus Carlsen på forskellige alders- og styrkeniveauer. Har du mon en chance for at slå den 8-årige Carlsen? App’en kan downloades på http://magnuscarlsen.com/playmagnus

Læs skakbøger
Du kan købe skakbøger eller låne dem på biblioteket under faggruppe 79,43. For børn er Skak for sjov-serien en mulighed, og du kan købe bøger via Bedre til skaks hjemmeside.

Få personlig instruktion
I skakklubber og til skoleskak får du personlig instruktion om skakspillet og lærer nyttig teori om åbningsspillet, midtspillet og slutspillet. Søg på nettet for at se, hvor der er en god skakklub i din by.

AabningsspilletISkak

Bent Larsens bog Åbningsspillet i skak er god for den let øvede skakspiller.