Blindskak på Kejserinde Dagmars Plads til Kulturnatten

Frederiksbergs bedste skakspiller, Dan Andersen, viser til Kulturnatten på fredag den 12. oktober kl. 18.00 sine særlige evner som blindskakspiller. Det foregår på det store skakspil på Kejserinde Dagsmars Plads, Falkoner Alle, over for Frederiksberg Centret.

Dan Andersen sidder med ryggen til skakspillet, hvor kongehøjden er 65 cm, og han spiller mod nogle af de mest talentfulde børn i Frederiksberg-foreningen Skak for sjov. I modsætning til skakmesteren må børnene hele tiden se på skakspillet, og børnene må tale sammen om deres træk.

Fordi dysten spilles på et stort skakbræt med store brikker, kan publikum sagtens følge slagets gang, som ledes og kommenteres af skak-instruktør i Skak for sjov, Henrik Andersen. Og arrangørerne, Skak for sjov og Frederiksberg Skakforening, garanterer, at der bliver spillet frisk til, så det ikke bliver kedeligt at overvære. Både Dan Andersen og børnene spiller nemlig på tid med skak-ur, så man på begge sider af brættet kun har 10 minutter til hele skakpartiet.